Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Zapornik se je na svobodo poskušal podati s solzivcem

Pobeg zapornika iz našega največjega in najbolj zavarovanega zapora Dob pri Mirn Žurnal24 main
30-letnik, ki na Dobu prestaja kazen zaradi oderuštva, se je poskušal izogniti sestanku s socialnimi delavci in življenju v zaporu.

Obsojenec, ki sta ga v torek zgodaj popoldne pravosodna policista iz zaporov na Dobu pripeljala na Center za socialno delo (CSD) na Viču v Ljubljani, kjer po naših podatkih proti njemu vodijo postopek zaradi neurejenih družinskih razmer, se je spremljevalcema poskušal izmakniti in pobegniti.

Po naših informacijah je 30-letni zapornik pravosodna policista poškropil s solzivcem ob prihodu na na CSD,  ko sta mu mu snela lisice. Po tem mu je uspelo zbežati, a daleč ni prišel, saj ga je eden poškodovanih pravosodnih policistov, kljub hudim bolečinam v očeh, uspel dohiteti, zaustaviti in vkleniti. Oba pravosodna policista sta po dogodku morala takoj poiskati zdravniško pomoč oziroma na izpiranje oči.

Od kod mu solzivec?

Zapornika naj bi po podletelem poskusu pobega nazaj na Dob odpeljala policista bližnje policijske postaje na Viču, saj so uslužbenci CSD policijo obvestili takoj, ko se je 30-letnik pognal v beg. Policisti bodo zdaj podrobno preverili vse okoliščine poskusa pobega, zapornika pa bo najverjetneje doletela tudi kazenska ovadba zaradi napada na pravosodna policista kot uradni osebi. Po naših informacijah na Dobu prestaja dve leti in osem mesecev zaporne kazni zaradi oderuštva.

Kazen pa, neuradno, grozi tudi njegovi 26-letni partnerici. Prav slednja naj bi s seboj na sestanek s socialnimi delavci na CSD, kamor sta bila v torek povabljena oba, prinesla solzivec in ga na skrivaj uspela izročiti 30-letniku. Natančne okoliščine, kako točno je slednji prišel do solzivca, policija še preiskuje.

Znana že zaradi požara

S 26-letno Ljubljančanko se sicer policija tokrat ne srečuje prvič. Po naših informacijah so jo obravnavali že konec maja, ko naj bi njeno vozilo nepričakovano zagorelo na parkirišču pred enim od trgovskih centrov na obrobju prestolnice. V gorečem vozilu pa sta bila dva od treh njenih otrok, stara od tri in pet let, ki ju je pustila v vozilu, medtem, ko se je odpravila po nakupih. Tretjega otroka pa je pri tem imela s seboj. Otroka v vozilu sta bila tedaj hudo opečena. Po dogodku pa naj bi ju socialni delavci umaknili od družine in ju namestili v eno od socialnih ustanov, kjer skrbijo za otroke z neurejenimi družinskimi razmerami.

Prav zaradi tega pa naj bi, neuradno, njuna 30-letni oče in 26-letna mati morala na CSD.

 

Komentarjev 3
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 10:11 28.november 2014.

    pa še izhode bi moral imeti tako kot Janša,saj pravica velja za vse a ne

  • mph 18:03 27.november 2014.

    Če bi zakoni takim, namesto fitnesa in na pol hotelske nastanitve v zaporu "omogočili" raje v takem primeru npr. 30 udarcev z bičem, bi verjetno malo bolj premislil, preden bi delal spet neumnosti. Ampak tako imamo kar imamo. Nekoč je ...prikaži več bila ena skrajnost, potem smo počasi danes prišli do druge skrajnosti, ko je bolje poskrbljeno za pravice storilcev kot žrtev.

  • benč 17:36 27.november 2014.

    Če bi varnostni organi opravljali svoje delo, do tega nebi moglo priti!