Svet
13 ogledov

Zaposlena centra za azilante imela odnose z mladoletnimi

Danska policija Profimedias
Danske oblasti že nekaj časa tehtajo možnost o zaprtju centra za azilante Børnecenter Tullebølle. Kapljo čez rob bi utegnil predstavljati zadnji primer snemanja spolnih odnosov z mladoletnimi stanovalci centra.

Danski radio 24syv je prvi objavil podrobnosti o dogajanju v centru za azilante, v katerem stanujejo mladoletni. Med drugim znotraj centra fotografirajo in snemajo spolne odnose z mladoletnimi. Kot poročajo danski mediji, naj bi zaposleni v centru za te primere vedeli, a jih niso prijavljali.

V policijskem zapisniku, do katerega so prišli na omenjeni radijski postaji, je med drugim zapisano tudi, da je ena izmed zaposlenih osumljena, da je imela spolne odnose s tremi mladoletnimi azilanti. Zaposleno so že odpustili, policija primer naprej preiskuje.

"Ko so domneve glede morebitnih zlorab otrok ali mladoletnih, potem se policija na to odziva skrajno resno," je medijem povedal predstavnik danske policije Sten Skovgaard Larsen.

Danske oblasti so že napovedale zaprtje centra zaradi številnih incidentov, ki jih je policija že preiskovala. Prejšnji mesec je prišlo do masovnega pretepa, avgusta pa je policija začela s preiskavo pet najstnikov, stanovalcev centra, ki so bili obtoženi za številne spolne napade, med drugim tudi posilstvo. Ta preiskava še poteka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • malonaokoli 09:47 05.november 2016.

    saj v evropi ne bodo počeli nič drugega kot bi to počeli doma

  • ojla 13:36 03.november 2016.

    Nehajte že toliko povdarjat, da so mladoletni, ker to evropsko naivnost ali zatiskanje oči pred resnico nesramno izkoriščajo. Ali oni niso pri osemnajstih polnoletni, nikoli ne odrastejo in bodo v Evropi večni otroci.

  • Avatar čavez
    čavez 21:25 02.november 2016.

    Iz youtuba in ostalih medijev je razvidno, da so Evropo zasedli zgolj kriminalci kateri se izdajajo za begunce, emigrante in kakorkoli jih že poimenujemo, vlade si pa pri vsem tem kriminali zgolj zatiskajo oči DO KDAJ ????