Slovenija
73 ogledov

Na ključna mesta postavila nesposobne ljudi

Zlatka Srdoč Majer Saša Despot
Nova vršilka dolžnosti generalne direktorice zavoda za zaposlovanje Zlatka Srdoč Majer se je odzvala na očitke o zaposlovanju nekompetentnih ljudi.

Po pisanju današnjega Dnevnika je na zavodu za zaposlovanje nova vršilka dolžnosti generalne direktorice Zlatka Srdoč Majer na več ključnih mest postavila ljudi, ki so bili v preteklosti zaradi nesposobnosti, prekoračitve pooblastil in izsiljevanja odstavljeni z vodilnih položajev. Srdoč Majerjeva je za Žurnal24 povedala, da se za to ni zanimala ter da se je zanje odločila na podlagi pogovora, ki ga je z njimi opravila. "Našla sem jih znotraj sistema in sem jih izbrala," je še komentirala.

Na vprašanje, ali bo delo teh ljudi zdaj preverila, je pritrdila in povedala, da "bomo pogledali, če so izdajali kakšne ukrepe zoper delavce, kot se jim očita." Če se bodo očitki izkazali za resnične, bo zaposlene zamenjala, je še potrdila.

Po pisanju omenjenega časopisa je po oceni strokovnjakov delovna skupina, ki je bila ustanovljena za reorganizacijo zavoda in novo sistematizacijo delovnih mest, neverodostojna in nestrokovna, na kar Srdoč Majerjeva odgovarja, da "ta komisija zelo dobro dela in bo zdaj končala delo“.

Po predlagani novi sistematizaciji naj bi bilo po pisanju časopisa v osrednjem sektorju zavoda zaposlenih 14 ljudi, v sektorju za prave osebe pa še enkrat več, in sicer kar 34. Tudi te navedbe je vršilka dolžnosti ovrgla, da so neresnične. Pravilni podatki po njenem so, da je v pravni službi zaposlenih osem ljudi, v osrednjem sektorju pa trinajst.

Sporna naj bi bila tudi zaposlitev zunanjega svetovalca direktorice Igorja Kranjca. Sprva so ga nameravali zaposliti, tako piše Dnevnik, a ga svet zavoda ni potrdil. Srdoč Majerjeva je zatrdila, da ga ne bo zaposlila, dokler ne bo dobila soglasja, a z njim vseeno sklenila svetovalno pogodbo. Na očitke vršilka dolžnosti odgovarja, da z njim ni bilo sklenjene nobene pogodbe. "Gre za zunanjega sodelavca, samostojnega podjetnika, ki ga nisem nameravala zaposliti. On sploh nima pogodbe. Prišel je v skupino reorganizacije, pomagal v 10 urah in končal delo," je povedala.

Komentarjev 9
  • franke 14:32 11.februar 2013.

    JA TO JE OD MAJERA ŽENA TRENIRKARCA.

  • franke 14:31 11.februar 2013.

    SAJ SE VE OD KJE PRIHAJA. GLAVNO DA SI NAŠ. TAKO SI STARA DA BI SI ZA NA POKOPALIŠČE NE ZA DIREKTORICO.

  • Oseba_ 14:24 11.februar 2013.

    KAJ SE DOGAJA Z TO DRŽAVO ?!?!!??