Slovenija
55 ogledov

Zaposlenim izplačal 300 tisočakov, a se ni obdržal

razno 02.11.09. bolnisnica, postelja, sestra, urgenca, foto:istockphoto iStockphoto
Vlada je danes potrdila novo direktorico brežiške bolnišnice, proti kateri je protestiral del zaposlenih.

Zdravnica iz brežiške bolnišnice je dobila neverjetnih 26 tisoč evrov februarske plače.

Izkazalo se je, da so zaposlenim izplačevali ure še od leta 2010 dalje. Od kod se je zdaj našel denar, da so 80 uslužbencem iz vseh poklicnih skupin za 23.720 ur izplačali nekaj manj kot 330.000 evrov, niso pojasnili. Za primerjavo, konec leta 2014 (poslovno poročilo za lani še ni dostopno) so imeli v brežiški bolnišnici za skoraj 400 tisoč evrov obveznosti do zaposlenih za dobrih 37 tisoč ur iz prerazporejenega delovnega časa. Mesečni strošek za decembrske plače je bil za primerjavo 665 tisoč evrov. 

So pa ostro zavrnili očitke, da so izplačila, ki so bila izvedena v letu 2015 in do februarja 2016, povezana s podporo v postopku imenovanja takratnemu direktorju Draženu Levojeviću. 

Izplačila ravno, ko se je iztekal mandat

So pa zanimivo padla ravno v obdobje, ko se je direktorju Levojeviću iztekal mandat. V začetku marca je bil namreč objavljen razpis za direktorja, dva od štirih sindikatov sta, ker je bila za direktorico imenovana Nataša Avšič Bogovič, ostro protestirala, še preden jo je danes za direktorico potrdila še vlada, pa so v podporo Levojeviću v dveh dneh zbrali 171 podpisov, saj naj bi bili rezultati bolnišnice pod njegovim vodstvom izredni. Vseh zaposlenih je sicer 299, je poročal portal Posavje.info.

dezurni@zurnal24

Komentarjev 2
  • jakec1575 17:20 20.april 2016.

    Saj je vse lepo in prav, da so dobili placane ure, kot bi jih morali vsi v casu recesije. Problem je, ker v glavah razmisljajo, saj bo denar prisel iz Ljubljane ce ga bo zmanjkalo. Ta denar bo prisel iz ...prikaži več povecanih davkov in vseh ostalih,ki niso dobili placanih teh nadur zaradi zujfa. Sicer pa se strinjam da teh 300 000 ne pomeni nic proti 7-10 mio za nepripadajoce dodatke.Tile so nadure vsaj konkretno oddelali. Po vecini. Vse vas bom pa jaz iz privat in deloma izvoza placal. Niste moja mušterija, Torej denar ne krozi. Bom prezivel.Predvsem ni posteno do tistih, ki so jim zbrisali v vec letih tudi do 400 in vec nadur. Do teh ni posteno. Ki so bili dosledni. Zato bi morali prav vsi profesorji vrniti denar. Iz principa. Še kazen bi morali placati za sodelovanje v prekrskovnem postopku.

  • Avatar Leon
    Leon 17:16 20.april 2016.

    Ni važno kaj znaš, samo da si naš ! Pa še v koncept diktature prava se ujema.