Slovenija
236 ogledov

Zaposlenim kupili 478 žepnih in ročnih ur

Žepna ura Profimedias
Za 385 moških žepnih in 93 ženskih ročnih ur so Slovenske železnice (SŽ) odštele 45 tisoč evrov.

V povprečju so za uro odšteli slabih sto evrov. Za moške so na SŽ kupili žepne ure iz nerjavečega jekla s premerom 48 mm, bolj izbirčni so bili pri pogojih za ženske. 

"Številčnica je lahko tudi okrašena, na primer s cirkoni. Zaželene blagovne znamke za ženske zapestne ure v tem cenovnem razredu so na primer: DKNY, Tommy Hilfiger, Guess, Edox, ESPRIT," so zapisali v razpisnih pogojih.

"Gre za svojevrsten simbol železničarjev"

"Vsako leto zaposlenim, ki so v podjetjih v skupini SŽ zaposleni 30 let, podarimo jubilejne ure. Ura je svojevrsten simbol železničarjev, zato jih na Slovenskih železnicah ob tako visokih jubilejih zaposlenim podarjamo že več desetletij," pojasnjujejo s Kolodvorske. 

Logo SŽ | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kakovost in zahtevane tehnične lastnosti je preverjala neodvisni urar, ki ni povezan z naročnikom in ne s ponudnikom. Izbrani ponudnik pa je moral na hrbtno stran vsake ure vgravirati logotip SŽ in številko 30.

Za posel so se potegovali štirje urarji, dobila pa ga je ljubljanska urarna Zlati M, ki je ponudila najnižjo ceno, pravijo na SŽ.

Sporočili so nam tudi, da imajo že v pripravi razpis za nakup jubilejnih ur, s katerimi bodo delavce obdarili letos.

Komentarjev 15
  • jankop 09:03 17.januar 2015.

    Delavke in delavci z minimalno plačo zaslužijo nagrade ker podpirajo vso to golazen izkoriščevalsko in parazitsko katero financirajo.

  • Žurnalček 20:03 16.januar 2015.

    Vlak ne more biti točen , če se 10km proge praktično postavlja na novo !!! Tam , kjer del na progah ni , so SŽ točne k švicarska ura !

  • nostradamus 18:01 16.januar 2015.

    normalno lahko je s tujim k..... opletat po koprivah denar od uporabe cest roma na zeleznice vozimo se pa po cestah slabsih kot kje v afriki ali drzavah tretjega sveta