Slovenija
174 ogledov

Zaposlitve za učitelje začetnike

Učitelj v razredu Profimedias
Šolsko ministrstvo je objavilo tri milijone vreden razpis, s katerim bodo zaposlili 201 učitelja.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je objavilo razpis "Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2017", ki omogoča zaposlitve učiteljev, svetovalnih delavcev in vzgojiteljev začetnioko starih do 29. let. Na voljo so trije milijoni evrov.

Redna zaposlitev vsaj do januarja 2018

Z učitelji začetniki bodo sklenjene pogodbe o zaposlitvi na razpiosnem projektnem delovnem mestu za osem mesecev in za polni delovni čas. Začetek opravljanja dela bo 1. december letos, po izteku te pogodbe bo z istim učiteljem sklenjena pogodba o trajni zaposlitvi vsaj do 1. januarja 2018.

Na voljo je 201 zaposlitev učiteljev začetnikov, 71 v vzhodni in 130 v zahodni kohezijski regiji, za obdobje osmih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v naslednjih vzgojno-izobraževalnih zavodih:

 - v vrtcih,
- osnovnih šolah,
- glasbenih šolah,
- srednjih šolah,
- dijaških domovih in
- šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami,
v javnoveljavnem programu oziroma v programu s pridobljeno javno veljavnostjo, za katerega so vpisani v razvid izvajalcev javnoveljavnih programov vzgoje in izobraževanja, skladno z veljavno zakonodajo na področju vzgoje in izobraževanja.

Prijavitelj je lahko le zgoraj navedeni javni ali zasebni vzgojno-izobraževalni zavod, ki mora pred vložitvijo prijave na razpis v skladu z zakonodajo s področja zaposlovanja objaviti prosto projektno delovno mesto, opraviti izbirni postopek, skupaj z izbranim kandidatom za učitelja začetnika pripraviti predlog načrta usposabljanja in izpolniti prijavo, ki jo mora skladno z zahtevami javnega razpisa posredovati ministrstvu.

Razpis (najdete ga tukaj) delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in delno Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

Komentarjev 2
  • valerijakregar 12:28 04.oktober 2016.

    s kreditom na kredit na kredit.............

  • sprehajalec 23:41 03.oktober 2016.

    Javno blesti, se razvija, ter množi....