Slovenija > Črna kronika
70 ogledov

Zapravljali s ponarejenimi karticami

Zivljenje 08.03.11, kartice, kreditne kartice, placilna kartica, placevanje, fot Shutterstock
Trije moški na debelo kupovali s ponarejenimi plačilnimi karticami, na katerih so bili nameščeni magnetni zapisi pravih kartic.

Novomeški kriminalisti so se s primerom ukvarjali več mesecev. Ugotovitve so jih vodile do treh osumljencev: 22- in 24-letnika iz Novega mesta ter 33-letnika iz Celja.

Med februarjem in junijem letos so na različnih prodajnih mestih (trgovine, bencinski servisi, trafike) 39-krat kupovali blago s ponarejenimi karticami American express in Visa. Najbolj so jih zanimali mobilni telefoni, tobačni izdelki in motoristična oprema. Zapravili so najmanj 6.000 evrov. Še večkrat pa jim ni uspelo, ker so bile kartice zavrnjene – takih poskusov je bilo za najmanj 7.300 evrov. 

Dva sta nakupovala

Vloge so si razdelili. 33-letnik je predvsem skrbel za dobavo ponarejenih kartic z nameščenimi magnetnimi zapisi pravih plačilnih kartic, druga dva pa sta se podajala na nakupe.

"Pav tako je bilo ugotovljeno, da je 22-letni osumljenec del denarnih sredstev, pridobljenih s kaznivimi dejanji, nakazoval preko sistema Western union  v Vietnam, kar je bilo najverjetneje namenjeno plačilu za pridobljene sporne magnetne zapise iz pravih plačilnih kartic," so še pojasnili na Policijski upravi Novo mesto.

Kriminalisti so jim julija vsem trem osumljenim odvzeli prostost, opravili so več hišnih in osebnih preiskav ter zasegli različne predmete. Preiskovalni sodnik je za mlajša dva odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.