Šport > Nogomet
29 ogledov

Zaprosil za prekinitev pogodbe

jurgen klopp EPA
Trener dortmundske Borussie Jürgen Klopp bo po koncu sezone zapustil nemškega velikana.

Jürgen Klopp je po pogovoru s predsednikom Borussie Hans-Joachimom Watzkejem zaprosil za prekinitev pogodbe z "Die Schwarzgelben". Dogovor ga je s klubom sicer vezal do leta 2018. Nemški Bild je prvi poroča da bo Klopp ostal trener do konca sezone, nato pa si bo poiskal nov klub.

''Trener je zaprosil šefa BVB Hansa-Joachima Watzkeja, da predčasno prekine njegovo pogodbo, ki velja do leta 2018. Klopp je po sedmih letih in treh naslovih izmučen, zato si v prvi vrsti želi počitka,'' piše Bild.

Nemški strateg ima že nekaj časa na mizi ponudbe iz angleške Premier league, očitno pa ima dovolj dela na nemški sceni, kjer po nekaj tekmovalno bolj zanimivih sezonah primat spet trdno drži finančno premočni münchenski Bayern.

Novico o odhodu trenerja so na novinarski konferenci potrdili tudi pri črno-rumenih. "V zadnjih dneh smo se veliko pogovarjali z Jürgenom in prišli do skupnega zaključka, da se bo naša skupna pot končala ob koncu sezone," je dejal Watzke.

"Vedno sem dejal, da bom v trenutku, ko bom videl, da nisem več najboljša izbira za trenerja tega izjemnega kluba, storil ta korak. Mislim, da sem ob pravem trenutku storil pravo stvar ... Nimam nobenih stikov, s katerim drugim klubom, prav tako še nisem naredil načrtov za svojo prihodnost," je Klopp pojasnil na novinarski konferenci.

Kloppa naj bi nasledil Thomas Tuchel, nekdanji trener Mainza, iz katerega je v Dortmund leta 2007 prišel tudi Klopp. Ta je Borussio jdvakrat osvojil naslov nemškega prvaka in enkrat DFB pokal, leta 2013 je z BVB izgubil v finalu Lige prvakov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.