Slovenija
18 ogledov

Zaprt priključek Slovenske Konjice

Delo na cesti Anže Petkovšek
Zaradi del v sklopu obnove voziščne konstrukcije na avtocestnem odseku med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami je od 8. ure na štajerski avtocesti zaprt priključek Slovenske Konjice v obe smeri, sporočajo z Darsa. Dela bodo potekala do konca oktobra.

Na odseku Slovenska Bistrica – Slovenske Konjice so se začela pripravljalna dela v okviru obsežnejše obnove približno štirih kilometrov vozišča proti Mariboru. Najpozneje od sredine prihodnjega tedna dalje bo promet potekal po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer bo en pas proti Mariboru speljan na nasprotno stran avtoceste, sporočajo na Darsu. 

Do konca oktobra

Obnova na omenjenem odseku vključuje lokalne sanacije poškodovanega vozišča in nadgradnjo voziščne konstrukcije, zamenjava varnostnih ograj, ureditev bankin in odvodnjavanja, izvedba talne signalizacije ter viadukta Preloge. Dela bodo potekala predvidoma do konca oktobra; obnovljeni bodo tudi vsi štirje kraki priključka Slovenske Konjice.

"Dela so nujno potrebna"

"Zavedamo se, da vsako izvajanje del pod polovično ali popolno zaporo na avtocesti predstavlja veliko motnjo prometa in velike stroške vzdrževanja zapore. Vendar so dela nujno potrebna zaradi zagotovitve ustreznih prometnih in varnostnih lastnosti avtoceste. Kot upravljavec in vzdrževalec avtocest si prizadevamo, da jih izvajamo čim hitreje in pod prometnimi zaporami, ki v največji možni meri omogočajo neoviran potek prometa. K večji pretočnosti lahko pripomoremo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov, prometne signalizacije, pravilno razvrstitvijo pred zaporo in strpnostjo v primeru zastoja," so še zapisali na spletni strani Darsa.

Opustitev rednega vzdrževanja in obnavljanja avtocest, bi pripeljalo do stanja avtocestnega sistema, ko bi za obnovo le-tega potrebovali bistveno več sredstev in časa oz. avtoceste ne bi bile več varne za uporabo.
Uporabnikom avtoceste pred odhodom na pot priporočamo klic na številko našega Prometno-informacijskega centra (PIC) 1970 ali klik na www.promet.si ali na naslov http://m.promet.si, ki je prirejen za pregled informacij o stanju na cestah z mobilnimi telefoni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.