Slovenija
6 ogledov

Zaprta polovica štajerske avtoceste

Gneča na Brezovici PIC
Štajerska avtocesta je med Vranskim in Šentrupertom popolnoma zaprta v smeri Maribora. Obvoz je urejen po regionani cesti. Zaradi nesreče je promet oviran tudi na ljubljanski obvoznici.

Na štajerski avtocesti je med cestninsko postajo Vransko in Šentrupertom v smeri Maribora zaradi prometne nesreče zaprta polovica avtoceste, promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Po podatkih prometnoinformacijskega centra nastajajo zastoji.

Kot so nam pojasnili na Policijski upravi Celje, se je v bližini Vranskega prevrnil tovornjak. Voznik naj bi bil hudo poškodovan, ni pa v smrtni nevarnosti, so dodali.

Nesreča se je zgodila tudi pred počivališčem Tepanje v smeri proti Ljubljani, kjer pa so že sprostili promet.

Na počivališčih Lukovica in Lopata je v smeri proti Mariboru onemogočen izvoz s počivališča zaradi veliko izločenih tovornih vozil.

Zaradi nesreče je bil na ljubljanski obvoznici na razcepu Kozarje med Brezovico in priključkom Ljubljana Brdo zaprt prehitevalni pas. Po naših podatkih zastojev ni več.

Zimske razmere na Madžarskem in Hrvaškem ustavile tovornjake

Zaradi zimskih razmer v sosednji državi so mejni prehodi z Madžarsko zaprti za tovorna vozila. Izločanje poteka na primorski, štajerski in pomurski avtocesti na počivališčih in odstavnih pasovih.

Tovornjake pa izločajo tudi v smeri Hrvaške. Izločanje poteka na podravski avtocesti na počivališču Dravsko polje in na glavni cesti Draženci–Gruškovje pri Podlehniku.

Prepovedan promet je za priklopnike in polpriklopnike na hrvaški strani mejnih prehodov Metlika, Petrina in Babno Polje. Prav tako je prepovedan promet za vsa tovorna vozila na hrvaški strani mejnih prehodov Gruškovje, Zavrč, Petišovci, Dobovec, Središče ob Dravi.

Promet ovira tudi burja

Na hitri cesti med razcepom Nanos in Ajdovščino ter na regionalni cesti Podnanos–Ajdovščina je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.