Slovenija > Črna kronika
257 ogledov

Tovornjak prebil ograjo, deli vozil leteli po zraku

Prometna nesreča
1/12
Bralec Jakob
Štajerska avtocesta. Tovornjak prebil ograjo in trčil v drug tovornjak. Avtocesta je bila več ur zaprta v obe smeri.

Nekaj pred dvanajsto uro se je na štajerski avtocesti zgodila prometna nesreča, zaradi katere je bila avtocesta več ur zaprta v obe smeri. "Poljski voznik tovornega vozila s priklopnikom, z naloženimi osebnimi vozili, ki je vozil v smeri proti Ljubljani, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, trčil v varnostno ograjo, jo prebil in zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Tam je trčil v slovensko tovorno vozilo, namenjeno prevozu betona," je sporočila Milena Trbulin s PU Celje. "Deli vozil, ki so v trčenju leteli po zraku so poškodovali še osebno vozilo, ki je prav tako vozilo v smeri proti Mariboru. V trčenju je s poljskega tovornega vozila padlo nekaj naloženih vozil." 

Poljskega voznika, njegovega sovoznika in voznika slovenskega tovornega vozila so po trčenju odpeljali v bolnišnico. Vsi trije so se lažje poškodovali.

 

Med Dramljami in predorom Pletovarje je v obe smeri zaprt prehitevalni pas. Na omenjenem odseku je gneča in občasno lahko prihaja do zastojev. 

Po besedah bralca so kmalu po nesreči tovornjake z avtoceste preusmerjali že na izvozu Slovenske Konjice. "Voznike osebnih vozil, ki smo obstali pred predorom, so spustili z avtoceste prek nekega ožjega dovoza, na kar smo se lahko priključili na navadno cesto, kjer pa je seveda gneča," nam je dejal bralec, ki se je znašel na omenjenem odseku. 

Komentarjev 7
  • Žurnalček 20:30 03.marec 2016.

    Če se pogleda video do konca , se vidi, da pol minute za njiim pripeljejo še 3 kamioni istega podjetja z enako naloženimi avti , kjer pa eden PREHITEVA ostala dva kamiona in je pravo čudo , da se ni ...prikaži veči tudi ta spičkal v že spičkanga !

  • Žurnalček 13:08 03.marec 2016.

    Nesreča se je zgodila izključno po krivdi Poljaka v več parametrih in mi je žal , da se ni ubil ! Enga norca manj na naših cestah ! Vsem pa na znanje , da bi lahko bilo v tej ...prikaži več nesreč, i tudi več 10 mrtvih zaradi enga kretena !

  • Jozica Knez 22:09 02.marec 2016.

    http://www.oglasi.si/oglas_materiali_in_oprema/gradbeni_material/talne_obloge/parket/talne-obloge/