Svet
25 ogledov

“Zaradi beguncev je našim dekletom potrebna spolna vzgoja”

begunci Saša Despot
Neverjetno opozorilo, ki so ga naslovili na sindikat profesorjev na gimnazijah. Svetujejo jim, da je potrebna temeljita spolna vzgoja za nemška dekleta, da bi lahko primerno ravnale s spolno agresivnimi muslimanskimi begunci.

Opozorilo, ki ga je na profesorje naslovilo Združenje filologov zvezne pokrajine Saška – Anhalt je v nemški javnosti dvignilo mnogo prahu. “Vendar povsem normalno je, da imajo ti mladi, pogosto neizobraženi moški, potrebo po spolnosti. In če se vzame v ozir odnos, ki velja do žensk v muslimanskih kulturah, je povsem na mestu vprašanje, ali lahko zadovoljijo svoje spolne potrebe ali najdejo primerne partnerice, da pri tem ne bi prišli v navzkriž z normami, ki veljajo v naši družbi,” je pri tem izpostavil predsednik omenjenega združenja Juergen Mannke v zadnjem glasilu sindikata gimnazijskih profesorjev.

V zapisu se je vprašal, kako lahko nemška dekleta, stara 12 let, kar najbolje pripravijo in opozorijo, da se ne bi spuščale v površinske spolne avanture z nedvomno “atraktivnimi muslimanskimi moškimi”. Nadaljuje, da je sam s strani znancev in prijateljev že večkrat slišal o spolnih nagovarjanjih in napadih na ženske s strani beguncev v trgovinah in mestih javnega prevoza.

Kritike javnosti

Po objavi v omenjenem glasilu je Mannkejev tekst objavil tudi drezdenski dnevnik "Mitteldeutsche zeitung". Zapis je v javnosti sprožil burne odzive, oglasila se je tudi krovna organizacija filologov, ki se je distancirala od njegovega zapisa in ga označila za nesprejemljivega.

Mannke vztraja; kritike zavrača in izpostavlja, da ne širi nikakršnih nestrpnosti, pač pa le skrbi.