Šport
16 ogledov

Williamsova ob več kot 300.000 evrov

serena wiliams EPA
Z izstopom Velike Britanije iz Evropske unije je strmoglavila vrednost funta, kar so na svoji koži občutili tudi udeleženci letošnjega Wimbledona.

Američanka Serena Williams, zmagovalka letošnje izvedbe najprestiženejšega teniškega turnirja na svetu, je le ena od postranskih žrtev izidov referenduma, s katerim so Britanci izglasovali izstop iz Evropske unije. 

Po objavi izidov je padla vrednost britanskega funta, kar se je poznalo tudi na izplačilu denarnih nagrad v Wimbledonu.

Zmagovalka je prejela dva milijona funtov, kar je pred Brexitom znašalo približno 2,97 milijona ameriških dolarjev, po padcu vrednosti funta pa je bila vrednost njene denarne nagrada ''le'' 2,63 milijona dolarjev.

To pomeni, da je Williamsova izgubila kar 340.000 dolarjev oziroma približno 308.000 evrov. Američanka je slavila tudi v konkurenci dvojic, kjer sta s sestro Venus prejeli 33.000 dolarjev manj od prvotno predvidenega zneska.

Wimbledon je letos znova postregel z rekordnim denarnim skladom, ki pa še vedno ne more dohajati številk, s katerimi se ponaša najbogatejši turnir za grand slam OP ZDA.
Brexit pa je imel posledice tudi na druge teniške igralke in igralce, še posebej na tiste, ki so izpadli v zadnjem krogu kvalifikacij.

Največjo smolo so imeli tisti, ki so zaradi dežja morali svoje dvoboje končati v petek (24. junij) in ne v četrtek (23. junij). V četrtek je bil funt vreden 1,49 dolarja, v petek le 1,37. 

Williamsova pa se zaradi dobrih 300 tisočakov ne bo pretirano sekirala. V svoji karieri je samo s turnirskimi nagradami zaslužila 81 milijonov dolarjev, čemur lahko prištejemo na desetine milijonov, ki jih je prejela od svojih pokroviteljev.

Prva igralka sveta je v Wimbledonu osvojila svoj 22. grand slam, s katerim se je na večni lestvici izenačila s Steffi Graf.

 
Komentarjev 1
  • Fucky 11:03 16.julij 2016.

    Reveži!!! Bog vedi če bodo preživeli to izgubo?