Svet
41 ogledov

"Razmere so na cesti s Paga proti Sloveniji res slabe"

Prevrnjen avtomobil s prikolico zaradi burje Bralec Žurnala24
Trajekti na Hrvaškem znova normalno vozijo, sporočajo iz Hrvaškega avtokluba. Dopoldne in del popoldneva so bile namreč zaradi močne burje mnoge linije prekinjene.

Bralec Žurnala24 je na poti proti domu pri Novem Vidolskem fotografiral prevrnjen avtomobil pri Paškem mostu.

"Razmere na cesti s Paga proti Sloveniji so res slabe. Potrebovali smo deset ur, saj je avtocesta zaprta, prav tako magistrala od Senja naprej, po zadnjih podatkih pa naj bi bile tudi okoliške (obvozne) poti zaprte," je zapisal Gregor.

Trajekti na Hrvaškem znova vozijo

Trajektne linije za Cres, Rab in Pag, ki so bile večji del dneva prekinjene, so znova vzpostavljene, saj se je burja na tem območju toliko umirila, da lahko trajekti znova vozijo. Še vedno pa na območju Reke ne plujejo katamarani, sporočajo iz Hrvaškega avtokluba.

Še vedno je zaradi burje močno omejen promet na nekaterih cestah, in sicer lahko po njih vozijo le osebni avtomobili. Gre za naslednje ceste:
- avtocesta A1 med Maslenico in Gornjo Pločo,
- most na Pag,
- državna cesta D54 Maslenica–Zaton,
- jadranska magistrala od Bakra do Svete Marije Magdalene,
- del avtoceste A6 Reka–Zagreb med Delnicami in Kikovico.

Po Hrvaškem pa divjajo tudi številni požari; zaradi gostega dima je onemogočen promet na jadranski magistrali pri Selcah in lokalni cesti pri kraju Bribir. V bližini Medulina je zaprta cesta Medulin–Pomer, ker na tem področju ogenj gasijo z letali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.