Slovenija
24 ogledov

Zaradi Černačevih grehov bo treba denar iskati drugje

slovenija 06.05.13. metalcamp, Tolmin, tolminska obvoznica, foto: David Jug David Jug
Občina Tolmin je na sodišču dokazala, da bi jim moralo ministrstvo za sanacijo šole nakazati 2,3 milijona evrov.

"Upravno sodišče je odločitev ministrstva razveljavilo in zapisalo, da mora ministrstvo vnovič odločati o naši vlogi. Odločitev morajo sprejeti v 30 dneh. Glede na sodbo pričakujem, da bo njihova odločitev pozitivna," je sodbo komentiral tolminski župan Uroš Brežan in dodal: "Ena bitka je dobljena, v naslednjo se bomo spustili, ko bo moralo ministrstvo zagotoviti denar."

Odobrili, nato zavrnili

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor (MzIP) je lani, še ko ga je vodil Zvone Černač iz vrst SDS, objavilo 52 milijonov evrov težak razpis za energetsko sanacijo stavb v lasti lokalnih skupnosti. Nanj se je s 172 projekti prijavilo 116 občin, med njimi tudi Tolmin. Naložba Tolmincev – energetska obnova šolskega centra – je bila s 3,3-milijonsko investicijo med dražjimi.

Ker je MzIP projekt odobrilo, jim je občina poslala projektno dokumentacijo, a so namesto sklepa o dodelitvi sredstev prejeli zahtevo po dodatnih pojasnilih, kmalu zatem pa še sklep o zavrženju vloge, na kateri je bil enak datum kot na zahtevku za pojasnila.

Z MzIP nam včeraj niso odgovorili, kdaj bodo o tolminskem projektu spet odločali in ali si Tolminci lahko obetajo 2,3 milijona evrov, kolikor bi morali za obnovo šolskega centra dobiti iz državne in bruseljske blagajne. Dejstvo pa je, da je ministrstvo 52 milijonov evrov razdelilo med druge občine, zato bodo morali denar iskati drugje.

Pred kratkim je s podobno tožbo uspelo tudi Občini Cerkno. Tudi njej je MzIP zavrnilo projekt sanacije osnovne šole, čeprav so Cerkljani izpolnjevali vse razpisne pogoje.

Komentarjev 4
  • titty 10:57 25.september 2013.

    Černač je napihnjen sam zase, ni nobene potrebe da bi mediji nekaj napihovali. Se morda spomneš kako je z njegovo hišo na Ubelskem?? So tudi mediji napihovali! Punca moja, se mi zdi da si ti ovca.

  • ljimonad 10:16 25.september 2013.

    naj lepo plača černaček in njegovi pajdaši v stranki ablastnika. sedaj bodo lepo tiho in se skrili v luknjico, plačala bo tako ali tako država, ko pa bo v igri nekaj sto eurov zapravljenih z druge barve strank, potem bodo ...prikaži več sklicevali tiskovne konference in solili pamet vsem okrog sebe.

  • punca05 09:48 25.september 2013.

    ogabna si ti titty! Itak spet mediji nekaj napihujejo, ti pa pelješ kot ovca