Slovenija
25 ogledov

Zaradi diktata Ljubljane jih na lokalnih volitvah ne bo

sd Anže Petkovšek
Koprska volilna komisija zaradi nepravilnosti zavrnila listo SD za lokalne volitve. Na listi SD kandidatka, ki naj bi prestopila v SMC.

Koprska volilna komisija je zavrnila listo SD-ja za občinski svet in kandidatko za koprsko županjo Tatjano Magdalenič. Po pregledu vseh kandidatur je komisija ugotovila, da jih kar nekaj ne izpolnjuje vseh pogojev. Največje kršitve so ugotovili pri koprskem SD-ju, poročajo Primorske novice.

Koprski SD volilni komisiji v treh dneh ni posredoval zadovoljivega pojasnila, zato so njihove kandidate dokončno izločili.

Seznam so sestavljali v Ljubljani

Po tem, ko je zaradi razprtij v stranki razpadel koprski odbor SD, je listo SD za koprski občinski svet po pooblastilu stranke SD v Ljubljani v nekaj dneh sestavil Marijan Križman, nekdanji poslanec SD in nekdanji član predsedstva SD Koper, ki je na listo uvrstil tudi sebe. Križman je bil jabolko spora že pred parlamentarnimi volitvami, predsednik koprske SD Angel Šav je vodstvu stranke očital, da ga je na listo tako kot Dušana Kebra postavila brez posvetovanja z lokalnim odborom SD. Zaradi vmešavanja centrale v pristojnosti lokalnega odbora je Angel Šav prejšnji teden odstopil. Odstopila je tudi tajnica stranke Nika Štravs, centrala pa je pred tem iz stranke izključila nekaj članov, med njimi tudi sekretarko koprskega SD-ja Majdo Šuligoj.

Dala podatke, vendar tega ni jemala kot vpis

Po odstopu Nike Štravs se je za kandidaturo odločila Alenka Kovšca, ki pa naj bi prestopila k SMC-ju. Na ustanovnem kongresu stranke SMC-ja v Ljubljani dala svoje podatke, vendar tega, kot je pojasnila, ni jemala kot vpis v SMC. Ko pa so jo iz koprskega SD-ja pozvali, da bi se pridružila njihovi listi, se je s tem strinjala. Ob tem je SMC obvestila, da izstopa iz njihove stranke.

Županska kandidatka SD v Kopru naj bi sicer bila Tatjana Magdalenič, nekdanja podpredsednica SD v Kopru, ki zaradi nesoglasij v stranki ni hotela sodelovati na lokalnih volitvah 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.