Slovenija > Črna kronika
81 ogledov

Zaradi dreves vlak ni zgrmel po hribu

Nesreča
1/2
PU Novo mesto
Policija še vedno preučuje včerajšno nesrečo potiškega vlaka in delovnega stroja. Ugotavljajo pa, da so le drevesa preprečila, da vlak ni zgrmel po hribu navzdol.

Prve ugotovitve včerajšnje nesreče kažejo, da je vlak, ki je vozil iz Semiča proti Črnomlju, s prednjim desnim delom trčil v zadnji del delovnega stroja, ki je opravljal zemeljska dela v neposredni bližini železniške proge.

Prvi del kompozicije vlaka, na katerem je bilo 30 potnikov, se je prevrnil in s streho naslonil na drevesa, ki so zadržala kompozicijo, da se ni prevrnila po hribu navzdol. Policisti so kmalu po nesreči rešili vse potnike, sedem se jih je v nesreči poškodovalo - pet potnikov, strojevodja in upravljavec delovnega stroja. 

Ogled kraja še poteka, kriminalisti in preiskovalec železniških nesreč pa bodo po zaključeni preiskavi o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Progo bodo v kratkem odprli

Železniško progo med Semičem in Metliko, ki je zaprta od sredinega trčenja potniškega vlaka in delovnega stroja, bodo za promet odprli predvidoma danes do polnoči. Vzdrževalne ekipe so namreč danes na odseku, kjer se je nesreča zgodila, popravile poškodovano progo in odstranile delovni stroj, so sporočili s Slovenskih železnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.