Svet
607 ogledov

Zaradi fotografije grožnje s smrtjo, kar je sledilo, je šokiralo

Otrok z lažnim piercingom Facebook
Mama šestih otrok iz ameriške zvezne države Ohio se je soočila z verbalnim nasiljem in grožnjami s smrtjo, potem ko je objavila fotografijo svoje hčerkice, še dojenčka, ki ji je s peircingom prebodla lice. To, kar je sledilo, ni pričakoval nihče.

"Jaz sem njena mama, ona je moj otrok. Za njo jaz odločam in to vse dokler ne bo stara 18 let. Naredila sem jo, posedujem jo," je ogorčenim komentatorjem med drugim odgovorila Enedina Vance. Kar je v resnici želela s piercingom na otrokovem obrazu, je razkrila šele čez nekaj časa. 

Po objavi fotografije deklice s piercingom se je sprva razvila žolčna debata na Facebook profilu njene mame, nato pa je zgodba dobila nove razsežnosti. Sprožile so se debate o ustreznosti in primernosti takšnega ravnanja, med drugim so nekateri starši napovedovali celo protest.

Sporna objava je bila podeljena več tisočkrat, materi so med drugim grozili celo s smrtjo, češ kaj je storila svojemu otroku.

Razpleta gotovo ni pričakoval nihče; mama je le želela opozoriti na obrezovanje dečkov. Piercing je bil lažen. "Ironično. Ljudje, ki so me bili pripravljeni pretepsti zato, ker naj bi dala piercing na otrokovo lice, so uporabljali skoraj povsem iste argumente, s katerimi so zagovarjali obrezovanje dečkov."

Enedina Vance je članica "tihe aktivistične skupine", ki se boriti zoper posege na otroških genitalijah. Fotografijo - eksperiment je objavila zato, da bi izpostavila, da starši nimajo nikakršne pravice odločati o telesu svojega otroka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.