Slovenija > Črna kronika
60 ogledov

Zaradi grafitov za dve leti v zapor?

grafiti Anže Petkovšek
Škofjeloški policisti obravnavajo 45-letnega moškega, ki je z grafiti na objektih in reklamnih tablah povzročil več tisoč evrov škode.

Škofjeloški policisti so prejšnji teden obravnavali 45-letnega Škofjeločana, ki je utemeljeno osumljen, da je zadnjih nekaj let na škofjeloškem območju na škodo občine in proizvodnega podjetja z grafiti poškodoval več objektov in reklamnih tabel, s tem pa povzročil za več tisoč evrov gmotne škode, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kakim desetim osebam je v tem obdobju tudi grozil z napadom. Ostra grozilna retorika storilca in grafiti, s katerimi je vzbujal pozornost in povzročal škodo, so bili povezani z varovanjem okolja v Škofje Loki.

Storilec pred obravnavo prejšnji teden ni bil udeležen v kriminalističnih postopkih, nezakonita dejanja pa je izvrševal zelo premišljeno. Njegovo početje so kriminalisti odkrili s klasičnim, vendar intenzivnim zbiranjem obvestil in s poglobljeno analizo prijav. Sodelovali so tudi oškodovanci, ki so kriminalistom sum pomagali utemeljiti s konkretnimi okoliščinami, dodatno pa sum potrjuje še zavarovan material.

Zaradi kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in groženj bo Škofjeločan kazensko ovaden. Poškodovanje tuje stvari se lahko kaznuje z zaporom do dveh let, grožnje pa z zaporom do enega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.