Slovenija
20 ogledov

Zaradi infarkta umaknil kandidaturo

Teodor Lorenčič Goran Blagajac/Mediaspeed.net
Županske volitve. Neodvisni kandidati še nimajo dovolj podpisov podpore.

“Doslej sem zbral 750 podpisov. Prepričan sem, da jih bom zbral dovolj za kandidaturo,” je optimističen sociolog Andrej Fištravec, neodvisni kandidat za župana Mestne občine Maribor.

V sredo je zadnji rok

Fištravec mora tako kot borec za čisto okolje Franc Jesenek in mlad gostinec Denis Kokol zbrati 812 podpisov podpore volilcev. Jeseneku manjka še približno 200 podpisov, Kokol pa jih je zbral slabih 500. Filozof Teodor Lorenčič je včeraj zaradi zdravstvenih težav od kandidature odstopil.

“Podpisi podpore morajo na mestno volilno komisijo prispeti do srede do 18. ure,” pravi predsednik mestne volilne komisije. Boj za županski stolček so napovedali še Folko Puconja iz SNS, Monika Piberl iz stranke Glas žensk, Matevž Frangež iz SD in Milan Mikl, kandidat Županove liste in SLS. V Listi za pravičnost in razvoj (LPR) naj bi kandidata predstavili v sredo, v NSi bodo to storili 
danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.