Svet
18 ogledov

Zaradi izpada elektrike umrla čudežna deklica

deklica Gaza Youtube
Izraelski napadi na Gazo so bili usodni tudi za deklico, ki so jo zdravniki rešili, po tem ko je njena mama že umrla za poškodbami zračnega napada.

Slab teden po čudežnem rojstvu, je zaradi pomanjkanja električne energije umrla deklica Shayma, ki so jo zdravniki s carskim rezom rešili. Njeno 24-letno mamo Shayma al-Sheikh Qanan so v enem izmed izraelskih zračnih napadov ranili in je v osmem mesecu nosečnosti podlegla poškodbam. Zdravniki so AFP povedali, da je bila deklica v stabilnem stanju, a bi morala biti priključena na raspirator vsaj še tri tedne. Nenehni izpadi elektrike v Gazi, pa so vplivali tudi na njen inkubator na intenzivni negi. Zdravnik Abdel Karem al-Bawab je pojasnil, da so jo pred tem že večkrat ročno oživljali.

Po podatkih Združenih narodov je v Gazi brez primerne oskrbe okoli tisoč nosečnic, razmere v begunskih taboriščih pa so katastrofalne. Električna in vodna infrastruktura sta tako poškodovani, da primanjkuje tudi vode za osebno higieno. Električna energije, ki je bila že pred zadnjo vojno negotova, pa je po izraelskem bombardiranju edine še delujoče elektrarne, zelo motena. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.