Slovenija > Črna kronika
47 ogledov

Zaradi iztirjenja jima grozi zapor

Iztirjen vlak Podnart PU Kranj
Delavca sta se nepravilno sporazumevala, zato je iztiril tovorni vlak. Delavca so kazensko ovadili.

 

Štiriinštiridesetletni progovni prometnik in 50-letni strojevodja sta kazensko ovadena zaradi železniške nesreče, ki se je zgodila 19. septembra zvečer v Podnartu. Takrat je iztiril tovorni vlak, nastala pa je materialna škoda v višini 50 tisoč evrov. Na srečo ni bil nihče poškodovan.

"Kriminalisti so ugotovili, da sta delavca pri opravljanju službe kršila  predpise  o  varnosti  železniškega  prometa, ki določajo pogoje in način  organizacije  ter  upravljanja  z železniškim  prometom,  saj  sta  se nepravilno sporazumevala," je pojasnil Bojan Kos s kranjske policijske uprave. Progovni prometnik je namreč glede na postavljeno vozno pot tovornega vlaka strojevodji napačno  oddal dovoljenje za nadaljevanje vožnje vlaka, ta pa sporočila ni preveril, kot to določajo predpisi.  Zaradi skrajne nepazljivosti v komunikaciji sta povzročila iztirjenje vlaka in nesrečo, pojasnjuje.

Delavcema grozi denarna kazen ali zapor do dveh let.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 16:41 29.november 2013.

    Končno se je začelo. Kolk bodo dobil potem čuze NLB -evci za 1 miljardo !!!Se že veselim 40 letne obsodbe kompletne vodilne garniture !

  • kovinar 11:54 29.november 2013.

    Sprašujem, kje so ovadbe "delavcem", bankirjem, ki so dajali nezavarovane kredite tajkunom.Že par let je tega, ko se je to dogajalo, pa še ni ovadb. Za ta dva reveža pa je že po dveh mesecih vse končano.