Svet
17 ogledov

Zaradi kače na cedilu pustili 370 potnikov

letalo Sydney Shutterstock
Ponoči je moralo letalo japonske letalske družbe v Sydneyju ostati na tleh, ker so na krovu našli kačo.

Nestrupena kača, dolga približno 20 centimetrov in tanjša kot svinčnik, je bila kriva, da je boeing 747-400, ki je bil namenjen v Tokio, ostal na tleh in na cedilu pustil 370 potnikov. Nezaželenega plazilca so našli pri vratih na letalu, še preden so se potniki vkrcali.

"Kačo so nemudoma dali v karanteno, kjer bodo poskušali ugotoviti, od kod je prišla," je za tiskovno agencijo AFP povedal tiskovni predstavnik letalske družbe Qantas. Kot je dodal, predvidevajo, da kača izhaja iz Azije, od koder je boeing priletel. Vse potnike so čez noč poslali v hotel in jim let v Tokio organizirali za danes zjutraj.

Januarja na letalu piton

To je za Qantas že drugi incident s kačo letos. Januarja so na krovu namreč našli trimetrskega pitona, ki se je na letalo priplazil v avstralskem mestu Cairns in letel vse do Papue Nove Gvineje. Nesrečna žival se je nekako zataknila med krilo in so ga šokirani potniki lahko videli skozi okno. Piton se je na krilu obdržal vse do pristanka, a ni preživel ledenih temperatur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.