Magazin > Bizarno
60 ogledov

Zaradi kovčka na koleščkih boste v Benetkah plačali

Benetke kovčki turisti Profimedias
Turiste, ki se odpravljajo v Benetke, bi po žepu lahko udarilo novo bizarno pravilo, ki ga je sprejel mestni svet.

Z majem 2015 bo stopila v veljavo prepoved uporabe kovčkov na kolesih. Beneški mestni svet se je za takšno prepoved odločil zaradi ropota. Prekršek bo kaznovan z denarno globo, ki pa ni najnižja. Najvišji znesek se namreč giblje okrog 500 evrov. 

Mestne oblasti pravijo, da zaradi ropotanja kovčkov na kolesih, ki jih turisti ponoči vozijo čez mostičke v Benetkah, domačini ne morejo spati. V zadnjih letih naj bi dobili veliko število pritožb domačinov, zato so se odločili ukrepati. "Poleg tega so na tlakovcih in mostovih, ki so bili več sto let nepoškodovani, vidni številni zaskrbljujoči znaki obrabe,“ je odločitev utemeljil mestni svet.

Dovolili naj bi le uporabo kovčkov, ki imajo napihljive koleščke, ki ne povzročajo hrupa. Tukaj pa se zatakne, saj takšnih kovčkov zaenkrat še ni. Mestni uradnik Maurizio Dorigo priznava, da je pravilo nepraktično. "Upamo, da bo kakšno podjetje začelo proizvajati kovčke z napihljivimi  koleščku. Čas imamo do maja. Nekdo jih bo zagotovo sposoben oblikovati in začeti prodajati do takrat,“ je optimističen Dorigo. 

Seveda pa bo pravilo imelo še eno pomembno izjemo. Domačinom ga ne bo treba spoštovati. 

To pa ni edino nenavadno pravilo, ki so ga v zadnjem času sprejeli v Benetkah. V začetku leta so začeli opozarjati pare, naj v znak ljubezni na mostove ne priklepajo ključavnic, saj da so stare strukture preveč krhke, da bi zdržale takšno obremenitev. Delavci so tako poleti odstranili približno 20 tisoč ključavnic z mostov Rialto in Accademia. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.