Slovenija
87 ogledov

Zaradi marihuane za tri leta v zapor

Mladenko Kunić Nada Černič Cvetonovski
Sodba. Mladenko Kunić je prevažal drogo, zato mora za tri leta v zapor.

"Ponudba na predobravnavnem roku je bila nerazumna in tudi kazen je previsoka," se je na izrek sodbe odzval zagovornik Mladenka Kunića in dodal, da se tako visoke kazni dodeljujejo le na krškem sodišču. Zato je že na začetku sojenja predlagal, da bi se prebrale sodbe z drugih sodišč, denimo iz Ljubljane ali Kopra, kjer naj bi se za enaka kazniva dejanja dosojale veliko nižje kazni.

Na poti iz Bosne v Italijo

Kunić je marca letos s priklopnikom svojega delodajalca iz Bosne potoval v Italijo, v podvozju vozila pa je imel skritih skoraj 20 kilogramov konoplje, ki so mu jo zasegli na mejnem prehodu Obrežje.

V postopku so preiskovalci ugotovili, da Kunić ni bil le prevoznik, saj so policisti na vrečah droge našli njegove prstne odtise in sledi DNK. Dokazano je bilo, da je član mednarodne kriminalne združbe, ki bi pri prodaji droge na debelo zaslužila vsaj sto tisoč evrov.

Ker je dejanje storil iz koristoljubja, bo moral plačati še pet tisoč evrov kazni. Zaradi begosumnosti – Kunić je državljan Bosne in Hercegovine – mu je sodišče podaljšalo pripor do pravnomočnosti sodbe.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.