Slovenija
51 ogledov

Zaradi nasilja na šoli razrešili ravnatelja

Nasilje Profimedias Fotografija je simbolična.
Po več kot štirih mesecih odkar so v osnovni šoli Deskle učenci pretepli sošolca, je svet zavoda zaradi neustrezne obravnave medvrstniškega nasilja razrešil ravnatelja Vojka Simčiča. Odločitev so sprejeli na tajnem glasovanju.

V začetku lanskega decembra so na osnovni šoli (OŠ) Deskle sošolci pretepli desetletnika.

V šolo je zato prišla šolska inšpekcija, ki je v pregledu ugotovila več kršitev šolske zakonodaje, tudi v zvezi z neustrezno obravnavo medvrstniškega nasilja.

Ravnatelju in šoli so zato podali 11 odredb in devet predlogov za izboljšave pri izvedbi vzgojno-izobraževalnih dejavnosti šole, prav tako so jima izrekli še 14 opozoril.

Dečkoa prešolali, dodatne stroške plačuje občina

Dečka so medtem že prešolali na eno od novogoriških osnovnih šol, potne stroške do Nove Gorice pa plačuje kanalska občina.

Tudi na inšpektoratu za šolstvo so predlagali razrešitev ravnatelja zaradi velikega števila v nadzoru ugotovljenih nepravilnosti in kršitev. Proti taki odločitvi inšpektorata so sicer ostro protestirali v Združenju ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.