Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Avtocesta po več urah spet odprta

Zastoj PIC
Zaradi prometne nesreče je bila več ur zaprta dolenjska avtocesta proti Ljubljani. V prometni nesreči je umrl 60-letni voznik tovornjaka.

Dolenjska avtocesta je med priključkoma Brežice in Drnovo v smeri Ljubljane ponovno odprta, promet pa teče po prehitevalnem pasu. Avtocesta je bila več ur zaprt zaradi hude prometne nesreče na omenjenemu odseku. 

Zapeljal desno, trčil v tovornjak in umrl

Nesreča na avtocesti se je zgodila nekaj po enajsti uri dopoldne.

Zastoj  | Avtor: PIC PIC

"Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je do nesreče prišlo na odseku avtoceste, kjer potekajo dela in je promet preusmerjen na prehitevalni pas. Voznik tovornega vozila je s prehitevalnega pasu iz neznanega vzroka zapeljal desno, trčil v prometno signalizacijo in v tovorno vozilo, ki je stalo na delovišču," so sporočili policisti. 

Okrog pol dveh so policisti sporočili, da je voznik tovornjaka v bolnišnici umrl.

 
dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 3
  • vzev 16:43 29.april 2016.

    Prav tečni ste že s temi telefoni. Telefon ne vpliva na vožnjo. Če ne moreš voziti z eno roko tako nimaš kaj delati v avto. Ni nobene razlike ali se pogovarjaš s sopotnikom ali pa po telefonu.

  • jakec1575 16:18 29.april 2016.

    Nedolgo nazaj sem šel po tem odseku avtoceste do meje. Od 7 tovornih vozil, ki so vijugale, vozile polovico po voznem in polovico po odstavnem pasu, izsiljevale iz pocasnega pasu na vozni brez tajminga ali s poznimi utripalkami, sunkovito, so ...prikaži več bili cisto vsi (100% preverjeno) na mobilnem telefonu. 2 od teh sta konkretno vijugala. Pa naj se kdo rece, da telefon ne jemlje pozornosti. in skoraj preprican sem, da se je nesreca zgodila, ker je voznik tovornega vozila čebljal po telefonu. Morda se je se kaj razburil. Na tovorna in tudi osebna vozila bi morali montirati motilce signala ali kaj takega, ker tole postaja resno nevarno. Voznik se mora zavedati, da bozi 10 ali 15 ali 25 ton. In da lahko v trenutku ubije koga. kje imajo ti ljudje mozgane? Naj si zrihtajo prostorocno ali karkoli.

  • Avatar Leon
    Leon 14:35 29.april 2016.

    To so slovenske avtoceste ,za kar moramo plačevati cestnino ? Sramota !