Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Na primorki v verižnem trčenju udeleženih pet vozil

Brezovica PIC
Zaradi prometne nesreče zastoj na primorki. Posledice nesreče so že odstranili.

Zaradi prometne nesreče je bila zaprta primorska avtocesta proti Ljubljani med Brezovico in razcepom Kozarje. Posledice nesreče so že odstranili. Zastoj je na cesti od Vrhnike proti Ljubljani je nato trajal še dlje časa.

Kljub prvim podatkom, da so v verižnem naletu udeležena štiri vozila, so iz Policijske uprave Ljubljana sporočili, da je bilo v nesreči udeleženih pet vozil. Nesreča se naj bi zgodila zaradi
neprilagojene hitrosti.

Po ogledu kraja nesreče so policisti ugotovili, da je romunski voznik osebnega avtomobila znamke BMW vozil po prehitevalnem pasu in dohitel voznika vozila Clia. Voznik BMW se je poskušal vozniku izogniti, tako da se je pričel umikati desno, a je kljub umikanju vanj trčil. Vozilo BMW je zato odbilo v varnostno ograjo, Clio pa je bočno obstalo na prehitevalnem pasu. Vozilo BMW je nato od ograje odbilo v drugega voznika, v Clia, ki je obstal na prehitevalnem pasu, pa je trčil voznik terenskega vozila. Dele vozila je nato prevozilo še peto vozilo.

Ena oseba je bila v verižni nesreči lažje poškodovana.

Komentarjev 1
  • Mrcina 13:40 02.april 2015.

    Zaradi enaga Romuna, ki divja po naših cestah, smo stali v koloni od 6 :40 do 8:20 ....šele takrat se je začela kolona premikati. .. in to kar pišejo po drugih medijih, da je bil promet ob 7 :20 sproščen ...prikaži večn NIČ NE DRŽI ! Tudi po stari cesti Vrhnika - Brezovica je vse stalo. Pišejo pa, da je promet normalno potekal po regionalni cesti - ja....če je od Papinota do Špana normalno voziti 1uro in 25 min..je promet potekal normalno !