Slovenija
20 ogledov

Zaradi podora skal evakuirali 8 ljudi

podor skalovja Podstudenec
1/5
Občina Kamnik
Dopoldne je v kraju Podstudenec pri Kamniku prišlo do podora skal, zaradi česar so morali evakuirati osem oseb.

V Podstudencu je okoli 10.30 prišlo do podora skalovja v bližini dveh stanovanjskih objektov, pri čemer je večja skala, težka približno 10 ton, podrla drvarnico v bližini enega od objektov. 

Na kraj dogodka se je odpravila občinska komisija za plazove, sestavljena iz članov štaba Civilne zaščite (CZ) občine Kamnik in geologa. Slednji je ugotovil, da sta ogroženi dve stanovanjski hiši in državna cesta Stahovica - Črnivec. Na podlagi omenjene ocene je štab CZ odredil evakuacijo osmih oseb iz obeh stanovanjskih objektov, postavitev začasne prometne signalizacije na državni cesti in zavarovanje območja, so sporočili s kamniške občine.  

V akcijo sta se vključila alpinista Društva Gorske reševalne službe Kamnik, ki sta ob 14. uri pričela s pregledom pobočja, da bi ugotovila dejansko stanje, na podlagi katerega bodo sprejeti nadaljnji ukrepi. 

Aktivirani sta bili tudi pogodbeni gradbeni podjetji štaba CZ, ki sta pričeli z izvedbo obrambnega nasipa v višini 2,5 metra ter dolžini 40 metrov. Nasip bo začasno zaščitil oba objekta in državno cesto. Kraj nesreče je zavarovala tudi policija. 

Za jutri zjutraj je sklican sestanek štaba CZ, čemur bodo sledili nadaljnji ukrepi, ki jih bo predlagal strokovnjak za skalne podore. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.