Šport > Nogomet
25 ogledov

S pravilno odločitvijo zašel v težave

german delfino EPA
Argentinski sodnik German Delfino se je na tekmi domačega prvenstva posvetoval s stranskim sodnikom, ki si je ogledal posnetek sporne akcije, zato mu groti suspenz.

Nogometni navijači se strinjajo, da včasih šele počasen posnetek kakšne akcije razblini vse dvome o sodnikovi odločitvi. Sodniki pa tega pripomočka ne smejo uporabljati, kar je na svoji koži občutil Argentinec German Delfino. Ker se je posvetoval s stranskim sodnikom, ki je pred tem pogledal posnetek, mu grozi suspenz.

Do zapleta je prišlo na tekmi argentinskega prvenstva med Velezom Sarsfieldom in Arsenalom. Glavni sodnik Delfino, ki velja za enega najboljših v Južni Ameriki, je sprva zapiskal enajstmetrovko v korist Veleza, Arsenalovemu branilcu Danielu Valencii pa zaradi igranja z roko pokazal drugi rumeni in rdeči karton.

Toda nekaj sekund zatem je stranski sodnik, ki je na enem od zaslonov ob igrišču videl akcijo v ponovljenem posnetku, glavnemu nakazal, da odločitev ni bila pravilna. Z roko je igral nogometaš Veleza, zato je sodnik razveljavil svojo odločitev, preklical najstrožjo kazen in Valencii spet dovolil vstopiti na igrišče.

A odločitev, čeprav je bila pravilna, ni naletela na razumevanje pri argentinski nogometni zvezi (AFA). Po pravilih krovne zveze Fife namreč uporaba video pripomočkov med tekmo ni dovoljena, zato zdaj sodniku grozi prepoved opravljanja sodniškega dela. AFA bo dogajanje preučila v torek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.