Slovenija
47 ogledov

Zaradi pretepa morajo zapreti prej

Lokal Alaya Suzana Kos
Hrup. Pirančanom in Portorožanom krati spanec, gostinci nezadovoljni, občinska uradnika ovadena.

"Če ima nekdo kavabar, to ne pomeni, da ima diskoteko; če jo želi imeti, naj spremeni namembnost in lokal temu primerno uredi, da ne bo moteč za okolje. Res je, da smo turistični kraj, a je tudi res, da morajo gostinci spoštovati pravila. Na račun zaslužka nas ne morejo trpinčiti do zgodnjih jutranjih ur," pravi Portorožan Mojmir Kovač.

Moteč je predvsem hrup iz najbolj razvpitih portoroških lokalov, Paprike in Alaye. Zadnja je od prejšnjega petka že "kaznovana" – občina ji je namreč sredi sezone odvzela dovoljenje za podaljšano obratovanje. "Omejitev je posledica kršitev, ki jih je odkrila policija; lani jih je bilo 14, letos pa so zaznali en pretep," pojasnjujejo na občini.

Alaya: To je neupravičeno

"Omejitev je neupravičena, to se je zgodilo le zaradi enega nemirnega gosta. Letos je pritožb manj, saj anonimnih klicev policija ne upošteva več," pojasnjuje lastnik Alaye Rikardo Frankarli. Dokazov, da je za omejevanje pravzaprav zainteresirana njegova konkurenca, nima. V občinskem postopku zaradi kršitev je tudi Paprika.

Naročili meritve hrupa

Nezadovoljni so tudi v Piranu, kjer je občina naročila meritve hrupa. "To je nezakonito. Če spoštujemo zakon, nas ne smejo ovirati pri delu. Naj župan raje uredi lokale, ki so v lasti kroga njegovih sponzorjev," pa pravi Bojan Salomon, lastnik piranskega Cafe Teatra.

Ovadba proti uradnikoma

Policija je podala ovadbo zaradi podaljšanega delovnega časa, ki ga je bil deležen piranski lokal Da noi; eden od dveh ovadenih občinskih uslužbencev, Ljubo Bertok, vodja urada za gospodarstvo in turizem, pravi, da se jim je zgodila "napaka v postopku".

Komentarjev 13
  • hubertfast 13:35 29.avgust 2013.

    Obalo obalnim ljudem, oziroma domačinom, pa bo vse ok. Ljubljančani pa naj si rihtajo barje.

  • feferon 19:41 28.avgust 2013.

    Če bi fovšija gorela...tudi varnostnikov ne bi bilo treba.

  • Skippy 18:03 28.avgust 2013.

    A naj zdaj v lokalu poleg vsakega odraslega (!) gosta stoji en varnostnik, da ne bo kaj gost narobe naredil? V tej državi se res na vse pretege trudimo, da se bomo samouničili.