• Pet 15 do 21 °C
  • Sob 16 do 23 °C
  • Ned 16 do 23 °C
več na vreme.net

Zavrela jim je kri

8 komentarjev

Zaradi pretepa zaprli humanitarni center

Skladišče Rdečega križa Zagorje, kjer je pri razdeljevanju pomoči prišlo do pretepa, so zaradi varnosti zaprli. Pomoč bodo ponovno razdeljevali naslednji ponedeljek.

C. R. / Zagorje

 

Fotografija je simbolna.

Pred humanitarnim centrom zagorskega Rdečega križa je danes prišlo do pretepa, razdeljevanje hrane upravičencem so zato ustavili. "Nekaj posameznikom je zavrelo zaradi vrste, prišlo je do manjšega pretepa, čeprav imamo vsega dovolj in bi vsak dobil svoj paket. Izvedli smo prvi ukrep in skladišče tako zaradi varnosti odjemalcev kot nas zaprli," razlaga Štefka Suša, sekretarka območnega Rdečega križa v Zagorju. Policije niso klicali, pomoč pa bodo ponovno delili v ponedeljek.

"Gre za izreden dogodek, sicer so naši odjemalci mirni in do incidentov ne prihaja," še pravi sekretarka. Na območni enoti Zagorje pomagajo okoli 600-tim družinam, ki prejemajo državno socialno pomoč ter upokojencem z nizkimi pokojninami in nekaj brezdomcem. "Število ljudi, ki prejemajo pomoč, se je zdaj ustalilo in je že nekaj časa enako. Nekaj let nazaj, ko je bila kriza na vrhuncu, je bila številka bistveno višja," še pojasnjuje Suša. 

Prosilci svojo upravičenost za pomoč izkazujejo z odločbami o otroškem dodatku, vpisom v register brezposelnih oseb kot iskalci zaposlitve, odrezki pokojnine ali z bančnimi izpiski o osebnih prejemkih, s katerimi dokazujejo minimalne osebne dohodke.

dezurni@zurnal24.si

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (8)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima