Slovenija
497 ogledov

Zaradi prometne nesreče je bila zaprta avtocesta

Zastoj Verd PIC
Zaradi prometne nesreče zaprta primorska avtocesta, nastal je dolg zastoj.

Primorska avtocesta je bila zaprta zaradi prometne nesreče med Vrhniko in cestninsko postajo Log v smeri Ljubljane. Do prometne nesreče je prišlo malo pred osmo, ob 11.25 je bil zastoj dolg neverjetnih 24 kilometrov, poroča prometnoinformacijski portal. 

Tako dve uri pred tem ob 11.25 promet potekal samo po odstavnem pasu, nekaj pred dvanajsto pa so posledice prometne nesreče odstranili, ostaja 20 kilometrov dolg zastoj, ki sega do Postojne. 

Na vprašanje, zakaj je odstranjevanje posledic nesreče trajalo tako dolgo, je Marjan Koler z Darsa odgovoril, da morajo pred začetkom čiščenja počakati, da policija zaključi s preiskavo. 

Po podatkih PU Ljubljana je prišlo do naleta več vozil na prehitevalnem pasu. "Nesrečo je domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil voznik osebnega vozila znamke Citroen C5, ki je trčil v vozilo, ki je kot zadnjo v koloni ustavljalo (zaradi gostega prometa v jutranji konici). Po trčenju je prišlo še do naleta štirih osebnih  in tovornega vozila. V naletu vozil sta bila huje poškodovana voznik in sopotnik v enem izmed osebnih vozil. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in državni tožilec," so pojasnilli. 

Dva so iz avtomobila rešili šele gasilci

"Ob 7.57 se je na primorski avtocesti za priključkom Vrhnika v smeri Ljubljane, občina Vrhnika, zgodila prometna nesreča v kateri je v naletu trčilo pet osebnih in eno tovorno vozilo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika so zavarovali mesto nesreče, s tehničnim posegom iz enega vozila rešili dve ukleščeni osebi, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu dveh poškodovanih oseb do reševalnega vozila in odklopili akumulatorje treh osebnih vozil. Reševalci NMP Ljubljana so na kraju dogodka oskrbeli poškodovane osebe in dve osebi prepeljali v UKC Ljubljana," pa o nesreči poroča uprava za zaščito in reševanje. 

"Zastoj je nastal pred Vrhniko tudi proti Kopru - vozniki NE PASITE ZIJAL!" je opozarjal prometnoinformacijski portal. 

Kot lahko vidite na spodnjih fotografijah, je zastoj segal dlje kot do izvoza Unec, skupaj 24 kilometrov, kar je eden do najdaljših zastojev, kar jih je bilo. Po več prometnih nesrečah, ki so se 9. septembra lani zgodile med Uncem in Brezovico, je zastoj po štirih urah dosegel dolžino 30 kilometrov. Tedaj je sicer v resnici šlo za več različnih zastojev in ne za strnjeno 30-kilometrsko kolono, saj so bili vmes pretočni deli avtoceste. 1. avgusta lani je po prometni nesreči pred počivališčem Ravbarkomanda nastal zastoj med Vrhniko in Uncem, ki je po dveh urah dosegel največjo dolžino 20 kilometrov.

Zastoj na avtocesti, Unec | Avtor: PIC PIC
Zastoj na avtocesti, Unec | Avtor: PIC PIC

Zastoj na avtocesti | Avtor: PIC PIC

Zastoj na avtocesti | Avtor: PIC PIC
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • zdrej 16:21 26.maj 2017.

    Igorgeus / včeraj, 14:28Da, tranzit je smiselno. Samo kaj pa boš, če pa še pretovora iz Luke niso sposobni zvozit.

  • zdrej 16:20 26.maj 2017.

    Problem pa so lahko kaki zakoni oz. še bolj butasti ljudje, ki niso sposobni interpretacije takih zakonov v realnem življenju. Izredne razmere zahtevajo izredne ukrepe.

  • zdrej 16:18 26.maj 2017.

    1. Kojak, recimo, postavijo zastor, ki smo ga plačali davkoplačevalci. Tak zastor v skladišču je zelo drag. 2. Potem, odprli bo lahko prehoda in naredili obojestranski promet po polovici AC. 3. osebna vozila, bi s pomočjo policije lahko ...prikaži več obrnili do prvega izvoza in tako sprostili en prometni pas. Pri izvozu bi jim pomagali, da varno odidejo iz AC. Da se če se hoče.