Svet
19 ogledov

Zaradi rasistične izjave na Facebooku ob službo

Facebook FF Feldkirchen an der Donau Facebook
Vajenec avstrijskega prodajalca Porschejev je na Facebooku negativno komentiral sliko srečne begunske deklice, ki se smeje igra v vodnem curku. Mogoče bi se raje držal pravila "Če nimaš povedati nič lepega, je bolje, da si tiho."

Prostovoljni gasilci iz mesta Feldkirchen ob Donavi v Gornji Avstriji so želeli beguncem za nekaj ur polepšati dan. Zaradi visokih temperatur so se odločili, da se bodo odpeljali v bližnji begunski tabor z opremo za gašenje požarov in za begunce ustvarili vodni park.

Ta dan so temperature v Feldkirchnu ob Donavi presegle 35 stopinj Celzija in begunci so bili veseli mokre ohladitve. Predvsem otroci so se z veseljem igrali sredi vode. Gasilci so vodne cevi usmerili v nebo in tako ustvarili vodni zid, skozi katerega so lahko otroci tekali. Tudi starejši begunci so pristopili, se pogovarjali z gasilci in uživali v dobrodošli spremembi vsakdanjika.

Med obiskom gasilcev v begunskem taboru je nastalo tudi mnogo slik, ki prikazujejo smejoče se otroke begunce in starejše begunce, ki so vidno uživali v vodnem spektaklu.

Pod eno teh nadvse veselih slik, ki prikazuje mlado nasmejano begunko, pa je vajenec avstrijskega prodajalca Porschejev napisal grozovit komentar. "Metalec ognja bi mogoče bil boljša rešitev,“ je zapisal 27-letnik, ki ga je delodajalec še isti dan odpustil.

"Zavračamo vsako obliko diskriminacije. Pripetljaj nas je prisilil k ukrepanju,“ je za avstrijski časopis povedal predstavnik Porscheja. Nekaj ur kasneje se je opravičil tudi vajenec, a prepozno. Prodajalec Porschejev ga ni želel več zapostliti.

Nach dem Einzug von 78 Flüchtlingen in die Landwirtschaftliche Berufs- und Fachschule in Bergheim machten wir uns bei...

Posted by Freiwillige Feuerwehr Feldkirchen an der Donau on 19. julij 2015
Komentarjev 1