Šport
11 ogledov

Zaradi spora o opremi brez SP

Nick Symmonds EPA
Ameriški tekač na 800 metrov Nick Symmonds je bil vržen iz ameriške atletske reprezentance, ki bo nastopila na svetovnem prvenstvu v Pekingu.

Nick Symmonds, dobitnik srebrne kolajne na zadnjem svetovnem prvenstvu, ki je bilo leta 2013 v Moskvi, je bil izločen iz amriške reprezentance zaradi opreme, ki jo mora nositi pri uradnih dolžnostih kot član izbrane vrste. 

Symmonds, ki ga sicer sponzorira podjetje Brooks Running, je zavrnil podpis pogodbe z ameriško atletsko zvezo (USA Track and Field - USATF). Ta sodeluje s svetobno znanim podjetjem Nike gear.

"S strani USATF sem sprejel obvestilo, da sem bil izpuščen pri izboru reprezentance za Peking," je medije obvestil atlet in dodal: "Nikakor ne moreš nekemu podjetju omogočiti monopol in pričakovati, da bo potem šport obstajal na zdravih in preglednih temeljih. To se ne bo nikoli spremenilo, če se jim ne bo kdo postavil po robu. Na žalost zame, bom to očitno moral biti jaz. Morda bom zaradi tega ostal brez nastopa na svetovnem prvenstvu, a treba je USATF vzeti nekaj moči nazaj, saj si jo je pred tem ogromno prilastila. Če me ne bo na SP, bom sedel in se pogovoril s svojim odvetnikom." Symmonds je tako namignil na tožbo proti nacionalni atletski zvezi. 

Pri USATF so v sporočilu za javnost zapisali, da "spoštujejo Nicka in vsakršno odločitev, ki jo bo sprejel." A nato dodali, da "obstajajo nekateri standardi pri vseh športih ter določila o nošenju športnih uniform. Po najboljših močeh se trudimo z upoštevanjem športnikovih osebnih interesov ob interesu zveze in ekipe. Pogosto so ti interesi podobni, nekajkrat pa se tudi razlikujejo."

Svetovno prvenstvo se bo v Pekingu sicer začelo 22. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice