Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Zaradi suma preprodaje drog v Mariboru naj bi preiskovali tudi policista

Policist Boštjan Tacol
Zaradi suma proizvodnje in preprodaje drog, trgovine z ljudmi in prostitucije so v akciji, ki so jo vodili mariborski kriminalisti, pridržali 34 ljudi.

Mariborski kriminalisti so včeraj v sodelovanju z drugimi kriminalisti izvedli 39 hišnih preiskav in pridržali 34 oseb. Aktivnosti so potekale na območju Maribora, Celja, Kranja, Ljubljane, Kopra in Murske Sobote.

Pridržane osebe sumijo, da so trgovale z ljudmi, proizvajale in prodajale nedovoljene droge in snovi za uporabo v športu, proizvajale in prodajale škodljiva sredstva za zdravljenje in se hudodelsko združevale. Hkrati jih sumijo velikih tatvin in ponarejanja denarja.

Po poročanju Večera naj bi bilo med osumljenimi več povratnikov, med tistimi, pri katerih so opravili hišne preiskave, pa naj bi bila po pisanju časnika tudi dva policista, ki ju preiskuje specializirano državno tožilstvo. Zoper osumljence so kriminalisti na podlagi odredb dlje časa izvajali prikrite preiskovalne ukrepe, še dodaja Večer.

dezurni@zurnal24.si

 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije, PU Maribor so v sodelovanju s policisti in kriminalisti iz drugih policijskih uprav 27. 5. 2015, v okviru izvedbe zaključne akcije na območju PU Maribor, PU Celje, PU Kranj, PU Ljubljana, PU Koper in PU Murska Sobota, zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivih dejanj:

 

- trgovine z ljudmi po 113. členu KZ-1,

- neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1

- proizvodnje in prometa škodljivih sredstev za zdravljenje po 183. členu KZ-1

- hudodelskega združevanja po 294/II členu KZ-1,

- velikih tatvin po 1. In 2. Točki I. in III odstavka 205. člena KZ-1,

- ponarejanja denarja po 243/I. člena KZ-1 in

- prikrivanja po 217/IV členu KZ-1

 

izvajali aktivnosti v predkazenskem postopku.

 

Na podlagi določil 157/2 člena Zakona o kazenskem postopku je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje zoper 34 oseb. Skupno je bilo opravljenih 39 hišnih preiskav.

 

V tej povezavi vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo 29. 5. 2015, ob 12.00 uri v prostorih Policijske uprave Maribor, Maistrova ulica 2.

 

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 20:54 28.maj 2015.

    Brez sodelovanja policije tudi kriminala ni povsod po svetu je tako, zakaj bi bila Slovenija izjema.