• Čet 17 do 24 °C
  • Pet 18 do 23 °C
  • Sob 15 do 23 °C
več na vreme.net

Fifa

0 komentarjev

Zaradi te odločitve doživljenjski suspenz sodnika

Afriški sodnik je prejel kazen za svojo odločitev na tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Ig. K. / Zürich

 

Tokrat si je rdeči karton prislužil sodnik. In to kar doživljenjskega. (Foto: epa)

Mednarodna nogometna zveza je ganskemu nogometnemu sodniku Josephu Odarteiju Lampteyju do smrti prepovedala delovanje v nogometu.

Omenjeni sodnik naj bi bil s svojimi dejanji močno vpleten v kreiranje nogometnih izidov, posredno naj bi vplival na razplet kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo med Južnoafriško republiko in Senegalom 12. novembra 2016. Tekma se je z 2:1 končala v prid JAR, Fifo pa je verjetno ujezila situacija, ko je Ganec pokazal na belo točko zaradi domnevnega igranja z roko. Žoga je sicer branilca zadela v nogo. Več podrobnosti o tekmi bo znanih po pravnomočnosti sodbe, omenja pa se tudi ponovitev dvoboja.


Že afriška zveza je sodniku izrekla trimesečno prepoved, to pa sicer ni bila njegova prva kazen. V afriški ligi prvakov je leta 2010 priznal neobstoječi zadetek in si takrat prislužil polletni suspenz.

Pod drobnogledom se je pri Fifi znašel tudi David Lionheart Nii Lartey Laryea, še en ganski sodnik. Krovna nogometna organizacija je ob tem še sporočila, da si bo še naprej prizadevala izkoreniniti vplivanje na izide tekem.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima