Zdravje > Intima
13 ogledov

Zaradi tega vas ženske ne bodo hotele

Zadovoljiva spolnost bo vaše življenje podaljšala za 1,5 let. Žurnal24 main
Revija Glamour je naredila raziskavo o tem, kaj ženske privlači in kaj ne ...

Ženske verjamejo, da bo moškim vseeno, če so imele v preteklosti spolno izkušjo z žensko. Vsekakor pa ženskam  jim ni vseeno, ko govorimo o spolnih izkušnjah moških, ugotavlja raziskava revije Glamour.

V raziskavi je sodelovalo več kot tisoč žensk starih med 18 in 44 let, kjer so jih spraševali tudi o svoji spolni identiteti. Okoli 63 odstotkov žensk je dejalo, da se vidijo izven tradicionalnih oznak kot so heteroseksualka, biseksualka ali homoseksualka. Prav tako pa jih je kar 63 odstotkov dejalo, da si ne bi želele imeti moškega, ki je že imel intimno izkušnjo z moškim.

V raziskavi so ugotovili, da kar 47 odstotkov žensk privalačijo druge ženske in da jih je imelo kar 31 odstotkov spolno izkušnjo z drugo žensko. Le tri odstotke žensk pa je spolnost uvrstila kot najpomembnejši del odnosa.  

Moški so stigmatizirani 

Ritch C. Savin-Williams iz Cornell University je povedal, da se vse več mladih žensk ne čuti primoranih, da bi izbrale neko določeno spolno identiteto. Pojasnjuje, da se mnoge ženske izmislijo čisto svoja poimenovanja za spolno usmerjenost in ne želijo biti popredalčkane v določeno skupino. Ena od sodelujočih žensk v raziskavi je dejala: “Izkušnja z žensko je bila zabavna. S tem nisem spremenila svoje spoilne usmerjenosti, le pomislila sem, da je lahko takšen način spolnosti res zabaven.”

“Nikoli si nisem mislila, da sem drugačna od heteroseksualnih žensk. Sem  pa predvidevala, da je spolnost zanič. Dokler nisem spala z žensko, nisem vedela, da je spolnost lahko tako dobra in zakaj imajo ljudje radi spolne odnose,” je dejala Meghan.

Spolni terapevt Joe Kort je pojasnil, da so moški pri spolni usmerjenosti stigmatizirani. Če moški prizna, da ga je privlačil drugi moški ali da je imel spolni odnos z istim spolom, to ni enako, kot bi to izjavila ženska.  Dodal je, da obstaja veliko različnih variacij glede moške spolne usmerjenosti. Spomnil je na tekmovalca iz oddaje Ameriški super model Nyla Di Marca, ki je javno priznal seksualno fluidnost. Upa, da se bo v kratkem za takšna priznanja odločilo več moških in da bo stigma moških, ki so spali z drugimi moškimi, mnajša. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.