Šport
26 ogledov

Mancuso: "Najhitreje bi smučale gole"

tina maze lienz slalom schild shiffrin EPA
Spodnje perilo Tine Maze je najbolj vroča smučarska tema tudi v tujih medijih. Avstrijski orf.at je tako povprašal smučarje, kaj oni menijo o perilu Tine Maze. Američanka Julia Manuso pa je v šali predlagala, da bi smučale kar gole.

Prikupna Američanka Julia Mancuso je nadaljevala obširno razpravo, plaz, ki ga je s svojim smučarskim spodnjim perilom sprožila Tina Maze oziroma švicarska reprezentanca s pritožbo o ustreznosti. "Najhitreje bi bilo, če bi smučale gole. Koža namreč ne prepušča zraka,“ je za Kronen Zeitung dejala Američanka. No, Mancusova že ve, o čem govori, saj je ima lastno znamo spodnjega perila ...

Zaradi Tine naval v sadomazo trgovine

Avstrijski smučar Hannes Reichelt je z nasmeškom na ustih dejal: "V Sloveniji bodo verjetno zaradi Tininega perila iz lateksa zelo obiskane sadomazo trgovine." Švicarka Lara Gut je na strani Črnjanke: "Menim, da Tini inovativno perilo ni prineslo bistvene prednosti. Morda največ deset stotink, ampak to ne vpliva na rezultat. Tina je smučala odlično in je bila zasluženo druga."

Tretja s superveleslaloma v Bad Kleinkirchheimu Avstrijka Anna Fenninger, ki je za najboljšo slovensko smučarko zaostala za štiri desetinke, se strinja z Gutovo: "Na koncu je športnik tisti, ki odloča, ne spodnje perilo."

Nekoliko drugače na stvari gleda lanska zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Nemka Maria Riesch-Höfl: "V našem športu so stotinke pogosto odločilne. Aerodinamika je pomembna in lahko prinese prednost tekmovalkam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.