Slovenija
16 ogledov

Zaradi udara strele zagorel hlev

Zaradi udara strele je pogorelo celo gospodarsko poslopje Žurnal24 main
Strela je udarila na več mestih. Plohe in nevihte tudi ponoči.

Nekaj po peti uri popoldan je v Ulici talcev v Kostanjevici na Krki strela udarila v drevo, pri čemer se je po poročanju republiške uprave za zaščito in reševanje poškodovala oseba. Pri reševanju so pomagali gasilci, reševalci NMP ZD Krško pa so poškodovanega prepeljali v brežiško splošno bolnišnico.

Do udarov strele je sicer prišlo na več koncih, predvsem v osrednji in zahodni sloveniji, kjer je bilo največ vročinskih nevitht.

Zaradi strele gorel hlev

Iz Cerknice so okoli 15. ure poročali o udaru strele, zaradi katere je zagorel hlev. Gorel je tudi senik v Kopru, vendar iz podatkov uprave za zaščito in reševanje ni znano, ali je požar povzročil udar strele. Prav tako so iz Kopra poročali o požaru v gozdu.

Še en udar strele se je zgodil v Črnem Kalu, treščilo pa je tudi v električno omarico v Zadlogu pri Idriji ter transformatorsko postajo na Gmajni pri Krškem.

Nekaj pred 18. uro je na Cankarjevi cesti na Senovem strela udarila v dimnik stanovanjskega objekta.

Plohe in nevihte tudi jutri

Plohe in nevihte se bodo po napovedih Arsa marsikje pojavljale tudi ponoči, spremenjljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami pa bo tudi jutri.

Meteoalarm je Slovenijo sicer obarval rumeno, medtem ko je za sosednjo Hrvaško zaradi neviht izdan oranžni alarm.

Vročinski val je za nami

Temperature se bodo danes povzpele do največ 30 in na Primorskem 32 stopinj Celzija. Jutri bo zjutraj od 13 do 18, ob morju okoli 21 stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 21 in 27, na severovzhodu do 29 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.