Šport > Nogomet
21 ogledov

Zaradi vžigalnika izpadli iz pokala

sodnik Martin Petersen, vžigalnik EPA
Nemški tretjeligaš Osnabrück bo še nekaj časa obžaloval dejanje neprištevnega navijača.

Nemška nogometna zveza (DFB) je danes pokalno tekmo med tretjeligašem Osnabrückom in drugoligašem Leipzigom, ki je bila prekinjena, ker so navijači sodnika Martina Petersena zadeli z vžigalnikom v glavo, za zeleno mizo registrirala z zmago Leipziga. Domači Osnabrück je sicer do prekinitve vodil z 1:0.

Uradno je zdaj izid tekme 2:0 za Leipzig, pri Osnabrücku pa se na odločitev ne bodo pritožili. Poleg tega klubu grozi še dodatna kazen, saj ga lahko zveza izključi iz pokalnega tekmovanja za naslednjo sezono. Sodnik Petersen je ponedeljkovo tekmo prekinil, potem ko ga je v glavo zadel vžigalnik. "Za nas je to seveda katastrofa. Gre samo za enega od 13.000 gledalcev, toda ni opravičila. Zelo nam je žal," je takoj po tekmi dejal direktor kluba Lothar Gans.

Dan po incidentu so sicer v Leipzigu predlagali ponovitev tekme, vendar DFB tega predloga ni sprejela, ker je v nasprotju s pravili tekmovanja. "Vedno smo želeli zmagovati športno, na igrišču, in ne za zeleno mizo. Toda odločitev zveze je treba spoštovati in za nas je zadeva končana," je dejal kapetan Leipziga Dominik Kaiser.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.