Slovenija
45 ogledov

Zaradi "zelenih obvestil" Ljubljanskim parkiriščem in tržnicam nove dejavnosti

JP LPT obvestilo o parkiranju Žurnal24 main
Zelena obvestila so v novem občinskem odloku o urejanju prometa dobila novo zakonsko podlago. Da bi jih uslužbenci javnega podjetja Ljubljanskega parkirišča in tržnic lahko delili, pa bo občina podjetju dodala tudi nove dejavnosti.

V začetku maja vam bodo uslužbenci Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice lahko v primeru, da niste poravnali parkirnine, pustili obvestilo, da poravnajte celodnevno parkirnino v višini 12 evrov, sicer vas čaka prijava na redarstvo. A brez spremembe ustanovitvenega akta, bi se lahko zgodilo, da bi uslužbenci zelena obvestila delili brez ustrezne podlage.

"Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice lahko izvaja tiste dejavnosti, ki so navedene v ustanovitvenem aktu ter registrirane v sodnem registru," so v obrazložitvi novega predloga sprememb  zapisali na ljubljanski občini, ki predlaga, da občinski svetniki akt obravnavali na naslednji občinski seji konec marca.

Na občini bodo tako v ustanovitveni akt podjetja zapisali, da lahko podjetje opravlja dve novi dejavnosti, in sicer splošno dejavnost javne uprave in drugje nerazvrščene spremljajoče dejavnosti za poslovanje.

Akt bo začnel veljati na dan sprejema, kar pomeni, da bodo Ljubljanska parkirišča in tržnice novo podlago zelo verjetno dobila še pred možnostjo deljenja novih 12-evrskih obvestil. Občinski odlok namreč določa, da omenjen ukrep začne veljati tri mesece po objavi v uradnem listu, kar se je zgodilo 30. januarja.

Komentarjev 1
  • tecumseh_1975 08:45 07.marec 2017.

    se pravi so do sedaj par let te zelene zadeve delili brez zakonske podlage. Dobesedno so nas kradli. Bo zato kdo odgovarjal pred sodiščem?