Slovenija
21 ogledov

Zaščita v predorih

Zaradi odpadanja protipožarnega ometa je bil predor od odprtja 1. julija lani ve Žurnal24 main
Zaščita bo pomagala pri nesrečah, samomori še možni.

Na Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) sta za gradnjo blažilnih trkov in varnostnih ograj v predorskih nišah prispeli dve ponudbi. Prvi ponudnik namestitev blažilnih trkov ponuja za 195 tisoč evrov, drugi za 163 tisočakov. Predvidoma bo odločitev komisije o izboru izvajalca znana jutri, ko jo bo obravnavala uprava Darsa, zaščito pa naj bi namestili do konca leta.

Druge oblike zaščite

Dars bo zaščito robov namestil v predorih Jasovnik, Trojane, Kastelec, Dekani, Karavanke in Šentvid. Zaščite bodo najbolj učinkovite ob naključnih trkih, ko voznik že zavira, manj pa, če ni pripet in pospešuje, ker želi storiti samomor. V nadaljevanju bodo na Darsu predvidoma vse odstavne niše opremili z LED-diodami in belimi črtami, ki voznika, ko zapelje nanje, zatresejo.

Komentarjev 2
  • bobr 00:21 08.oktober 2012.

    REŠITEV:http://shrani.si/f/C/ml/48HXHKru/dekani.jpg

  • bobr 00:09 08.oktober 2012.

    Novinarji, pomagajte privarčevati kak evro in javno posredujte DARSU ta predlog:Najcenej in zelo učinkovito je, če bi na koncu niše, kjer je tisti samomorilski vogal, diagonalno postavili betonsko pregrado (taka kot ločuje pasove na LJ obvoznici), ustrezne dolžine seveda. ...prikaži več Ta bi ob trku vozilo odbila ven iz niše.Ali pa se diagonalno namesti kovinska ograja.Novinarji, poglejte kako je v Nemčiji in ne dovolite DARSu, da spet preplača ta projekt!!