Slovenija > Črna kronika
265 ogledov

Zasegi predelanih koles z motorjem

Policijski nadzor motorja Policija
Gorenjski prometni policisti so včeraj zasegli tri motorna vozila. Opažajo vse več vozil, ki nimajo ustreznih listin.

Policisti so najprej zasegli predelana kolesa dvema mladoletnikoma. Prvi je imel predelano  kolo  s  pomožnim  motorjem znamke Tomos racing 25, ki je razvil hitrost  do  56 km/h, čeprav bi jo po proizvajalčevih listinah lahko največ 25  km/h, drugi pa je imel predelan  moped Tomos avtomatik A35, ki je prav tako razvil višjo   hitrost  od  predpisane.  V  tretjem  postopku  so neregistriran   moped  zasegli  mopedistu,  ki  je  vozil  brez  veljavnega vozniškega dovoljenja in brez zaščitne čelade. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom mamil so mu odredili še strokovni pregled.

Gorenjski prometni  policisti  ugotavljajo,  da  je  na  cestah precej različnih vrst motornih  vozil,  ki  nimajo ustreznih listin, da bi bila lahko udeležena v prometu  ali pa so vozila predelana. Listin večinoma nimajo starejši mopedi znamk  Piaggio  tipi  Bravo, SI in Ciao in Tomos Avtomatik A3, ki razvijejo hitrost  višjo  od  25km/h  in  bi  zato morali biti registrirani, pa niso, uporabniki  pa  jih lahko vozijo samo z veljavnim vozniškim dovoljenjem, pa ga večinoma nimajo. Največkrat so predelani skuterji, stari Tomosovi mopedi in kolesa s pomožnim motorjem ter stari modeli znamke Piaggio.

Policisti zato  opozarjajo,  da  so  v  prometu lahko udeležena samo vozila, ki imajo ustrezno  listino, so registrirana in razvijejo samo takšno hitrost, kot jo je   za   posamezen  tip  predpisal  proizvajalec.  Ob  predelavah  oziroma spremembah je za vozilo pri kontrolnem organu treba pridobiti homologacijo.

Vozila,  ki  jih uporabniki vozijo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in predelana vozila policisti zasežejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.