Zdravje > Aktualno
14 ogledov

Zasegli 60 ton neprimerne hrane

temna čokolada Profimedias
V enem najbolj zaskrbljujočih primerov je policija v južnem mestu Salerno zaplenila 180.000 kilogramov bombonov in čokolad, ki jim je rok potekel že pred sedmimi leti.

Italijanska policija je zasegla več kot 60 ton neprimerne hrane, ki je bila ali napačno označena ali s pretečenim rokom uporabnosti. Zasegli so tudi sladkarije, ki so bile namenjena na stojnice na božičnih tržnicah, ki pa jim je rok potekel že leta 2007, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Policisti so kot del posebnega vsesplošnega pregleda božičnih praznovanj izvedli več kot 2000 inšpekcij. Zaprli so okoli 56 proizvodnih obratov, skladišč in delavnic, več kot 650 ljudi je bilo prijavljenih oblastem. Policisti so izdali kazni v višini 670.000 evrov.

Prestare za sedem let

V enem najbolj zaskrbljujočih primerov je policija v južnem mestu Salerno zaplenila 180.000 kilogramov bombonov in čokolad, ki jim je rok potekel že pred sedmimi leti. Za nameček so bili označeni še z oznako "bio", pa čeprav so vsebovali sestavine, ki nikakor niso "bio".

V Milanu je policija zasegla 280.000 ton pokvarjenih mandarin, čebule in korenja ter 250.000 kilogramov jabolk neznanega porekla. Prav tako so v kitajski mestni četrti našli 2400 kilogramov mesa in rib, polnih parazitov. Kmetijski minister Maurizio Martina je pohvalil policijo in dejal, da je operacija dokaz "moči sistema nadzora in velikega profesionalizma, ki ga izkazujemo vsak dan," je po navedbah AFP še dejal minister.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.