Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Zasegli so mu konopljo

Konoplja
1/5
PU Ljubljana
Zanjo bi lahko iztržil okoli 15.000 evrov. Krkši policisti

Grosupeljski policisti so prijeli 22-letnika iz Ljubljane, osumljenega kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. "Ugotovili so, da je osumljeni v najetih prostorih (last 69-letnika) v Ljubljani gojil prepovedano drogo. Na podlagi vseh zbranih obvestil je bila pridobljena odredba za hišno preiskavo, v kateri so policisti zasegli okoli 2,6 kilograma posušene konoplje (za to drogo bi lahko preprodajalci iztržili okoli 15.000 evrov)," je pojasnila Maja Ciperle Adlešič.

Zoper njega bo policija na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Odkrili nasad konoplje

Policisti Policijske postaje Krško so konec leta 2013 v gozdu pri kraju Bohor odkrili nasad z okoli sto sadikami prepovedane konoplje. Med preiskavo so ugotovili, da je prepovedano konopljo gojil 36-letni osumljenec z območja Policijske uprave Celje.

Na podlagi odredbe sodišča so 12. februarja 2014 opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca. Tam so našli in zasegli še okoli 2 kilograma prepovedane konoplje in deciliter hašiševega olja.

Osumljencu so odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

V preteklosti so 36-osumljenca že obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.