Svet
162 ogledov

Zaskrbljeni: Iskanje 3. svetovne vojne

Ameriški zračni napad na letalsko bazo v Siriji EPA
Očitno je vse več uporabnikov svetovnega spleta zaskrbljenih glede rožljanja z orožjem svetovnih vojaških velesil. Očitno jih skrbi, da bodo posledice vplivale na ves svet.

Svetovna javnost je očitno zaskrbljena ali se ne mara res ne pripravlja 3. svetovna vojna; to lahko zaključimo iz podatkov o iskanjih na največjem spletnem iskalniku Googlu.

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump odredil raketni napad na Sirijo, potem ko z orožjem žvenketa Rusija in tudi Severna Koreja, Googlova statistika kaže, da se - kot še nikoli doslej - na spletu išče pojem "World War III", torej tretja svetovna vojna.

Google ocenjuje, da je bil povod za rekordna iskanja tega pojma navodilo ameriškega predsednika Donalda Trumpa ter reakcija Rusije in Irana, ki sta opozorila, da je ZDA prešla rdečo linijo in da bosta na nadalnje napade odgovorili s silo.

Iskanje pojmov vojna in jedrska vojna so na najvišji stopnji od začetka letošnjega leta. Rekordno se iščejo tudi informacije o "vojni Donalda Trumpa" in "vojni v Siriji".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Neprilagojen 09:38 14.april 2017.

    "Civilna družba na ulici ima izjemno moc na politiko"Lepo vas prosim in malo bolj se ozrite po tej sodrgi, ki ji pravite civilna družba. Ta sodrga je preveč boga boječa in politično opredeljena, da bi šla na ulice. ...prikaži več Sicer vedno nekaj lajajo, a karava gre vedno dalje. Mogoče pa je čas, da spet malo zarapota...

  • jakec1575 08:36 14.april 2017.

    Vsi mi lahko to norijo končamo preden se zgodi. Civilna družba na ulici ima izjemno moc na politiko.Žal smo moškim otrokom in narcisom pustili pot do moci, da se igrajo brezpredmetne igrice v imenu izmisljene nacionalne varnosti. Danes smo že ...prikaži več vsi na istem čolnu, brez meja in zastav. Na čolnu, ko bo treba resiti nas same in ves zivalski in rastlinski zivelj. S plastiko, smetmi, radioaktivnostjo in se cem se blizamo tocki, ko bomo morali resiti nase prezivetje v novih pogojih planeta.. Namesto, da se iscejo tovrstne resitvese rozlja z orozjem za nafto. Moski otroci pac. Verska vojna je le pesek v oci za javnost

  • Avatar Leon
    Leon 08:26 14.april 2017.

    Vladarji sveta pripravljajo plan B .