• Pon 18 do 27 °C
  • Tor 22 do 29 °C
  • Sre 22 do 29 °C
več na vreme.net

Sojenje Romeu Bajdetu

0 komentarjev

Zaslišali babico koroških dečkov, Marijo Otorepec

Sojenje Velenjčanu Romeu Bajdetu, ki je osumljen umora svoje partnerke decembra lani v Velenju, se je danes na celjskem okrožnem sodišču nadaljevalo z zaslišanjem prič. Sodišče je tako zaslišalo mamo umorjene Marijo Otorepec, babico "koroških dečkov" ter dva policista. Novi partner umorjene na obravnavo ni prišel, čeprav je bil vabljen kot priča.

S. H. H. STA

 

Fotografija je simbolna (Foto: Anže Petkovšek)

  •  

    Obtoženi Bajde, ki je od dogodka decembra lani v priporu v Celju in je v preteklosti že bil obsojen zaradi nasilništva, lahko glede na ugotovitve izvedenca obravnavam na sodišču aktivno sledi največ dve uri, pretežno sede.

Marija Otorepec je povedala, da je bila njena hčerka pod pritiskom zaradi Bajdeta, vendar o njenih težavah pa ni veliko vedela. Hčerka naj bi ji povedala, da jo včasih ni mogla poklicati, ker  ji je Bajde odvzel mobitel ali pa ji je uničil sim kartico.

Na božični dan leta 2015, ko je bila cela družina skupaj, je bilo po besedah Otorepčeve vse v redu. O razhajanju njene hčerke z Bajdetom ni nič vedela, prav tako ni vedela, da ima njena hčerka novega partnerja.

Policista pa sta potrdila, da so nasilje v Bajdetovi družini že obravnavali.

Bajde se podrobnosti ne spomni

  •  

    Kakšen je bil predlog tožilstva v primeru, da bi Bajde priznal krivdo, ni znano, ker v pogajanjih, ki so tajna,  tožilstvom in obtoženi niso sklenili dogovora. Bajdetu glede na obtožnico grozi zaporna kazen od 15 do 30 let.

Bajde, ki se domnevno zaradi preveč zaužitega alkohola ne spominja podrobnosti takratnih dogodkov, naj bi svojo partnerko med prepirom ubil decembra lani v Velenju. S truplom v vozilu je nato odpeljal do dežurne ambulantne velenjskega zdravstvenega doma in reševalcem priznal dejanje.

"Nisem bil ljubosumen"

Bajde je v ponedeljek zanikal  navedbe iz obtožnice, da jo je ubil iz ljubosumja. Dejal je tudi, da je ne bi smel ubiti in da mu je tik pred smrtjo povedala, da ga ima rada.

"Veliko je pila"

S tem, da ima novega partnerja se je, kot pravi,sprijaznil. Po njegovi oceni je bila njegova partnerka nesramna in problematična, veliko je tudi pila. Poudaril je še, da je na mesec za mobitel zapravila od 280 do 300 evrov.

Bajdetov zagovornik Tomaž Bromše je zahteval izločitev javnosti z glavne obravnave zaradi varstva osebnega in družinskega življenja obtoženega. Sodni senat je sklenil, da bo o tem odločal sproti.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima