Slovenija
25 ogledov

Zaslužili bi 400.000 evrov

Konoplja
1/4
PU Koper
V nekdanji piščančji farmi gojili hidroponično konopljo.

Več storilcev je poslopje nekdanje piščančje farme v Štorjah spremenilo v veliko gojišče  hidroponično konoplje.

Ko so decembra koprski policisti in kriminalisti vstopili v velik objekt, so v njem zalotili  39- in 35-letnika z območja Dolenjske. Pri gojenju jima je pomagalo več sostorilcev, za katere policisti še zbirajo obremenilne dokaze.

Policisti so našli več posebej prirejenih prostorov za gojenje konoplje. "Prostor je bil razdeljen na prostor za pridelavo oz. gojenje konoplje z napeljanim namakalnim sistemom za zalivanje sadik, prezračevalnim sistemom, ogrevalnim sistemom, svetilnim sistemom in prostor namenjen sušenju ter pakiranju prepovedane droge konoplja," so zapisali na PU Koper. Poleg tega so kradli elektriko z bližnje elektro postajne enote.

Veliko zaseženega

"Glede na zbrane dokaze in zaseženo sofisticirano opremo ter zaseženo prepovedano drogo konoplja, bi osumljeni samo s prodajo zasežene prepovedane droge konoplja pridobili protipravno premoženjsko korist v višini več kot 400.000 evrov," so zapisali.

Zasegli so jim 1588 sadik konoplje, večjo količino še neposušenih rastlinskih delcev, dva večja PVC-zavitka z že zapakiranimi posušenimi rastlinskimi delci oz. vršički, ki sta skupaj tehtala nekaj več kot kilogram in več kartonastih škatel, v katerih je bilo skupaj 7230 gramov že posušenih rastlinskih delcev – vršičkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.