Vizita za živali > Novice
15 ogledov

Zato je dobil ime Trumpgator

Aligator Profimedias
V Južni Karolini so prebivalci naleteli na zelo zanimivega aligatorja.

Prebivalce Hanahana, manjšega mesta v ameriški zvezni državi Južna Karolina, je pred dnevni vznemiril nenavaden prizor. V enem izmed mestnih ribnikov so namreč videli aligatorja, ki je imel nenavadno oranžno kožo.

Očividci so fotografije živali delili na družbenih omrežjih, aligatorja pa se je zaradi oranžne barve, ki spominja na ten kože novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, prijel vzdevek Trumpgator.

Uporabniki družbenih omrežji so si dali duška s komentarji, v katerih so vlekli vzporednice med Trumpovo poltjo in oranžnim aligatorjem. "Aligatorji podpirajo našega predsednika," ali "tukaj imamo oranžno zver, ki terorizira Združene države Amerike," so objavljali na Twitterju. 

Okoljski dejavniki 

Trumpgator meri pol drugi meter, za njegovo barva pa so po mnenju strokovnjakov krivi okoljski dejavniki. Aligator bi lahko to barvo dobil zaradi železovega oksida v vodi ali pa prekomernega razraščanja alg, ki je posledica onesnaženosti.

Primer iz Južne Karoline pa ni prvi. Leta 2011 so na zahodu Floride prav tako opazili aligatorja podobne barve, ki so ga takrat razglasili za prvega oranžnega aligatorja na svetu. Takrat je lokalna Komisija za ohranjanje divjih živali sporočila, da se je krokodilova koža obarvala zaradi železovega oksida ali katerega drugega elementa v aligatorjevem življenjskem prostoru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.